Uğur Dündar'dan sitem: Bu önlem değil zulümdür!

Uğur Dündar'dan sitem: Bu önlem değil zulümdür!
Gazeteci Uğur Dündar 65 yaş üzerindeki vatandaşların sokağa çıkmasının kısıtlanmasına tepki gösterdi.

Türkiye'de korona virüs önlemleri kapsamında 65 yaşın üzerinde ve 20 yaşın altındaki vatandaşların sokağa çıkması 21 Mart tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelge ile yasaklandı.

Ancak daha sonra alınan yeni bir kararla 65 yaş üstü çalışanların yasağı kaldırılırken 20 yaş altı olan sınır da 18'e çekildi.

'BENZERİ GÖRÜLMEYEN UYGULAMA'

Ancak alınan önlemler 65 yaş üstü yurttaşların tepkisini çekiyor. 

Kendisi de 65 yaşın üzerinde olan duayen gazeteci Uğur Dündar da karara tepkili olanlar arasında. Dündar Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Gördüğüm kadarıyla hafta içi, herkes her yerde! Maske falan hak getire! Bir tek 65 yaş ve üzeri evlerde! Gelişmiş hiçbir ülkede benzeri görülmeyen bu uygulamanın adı 'önlem' degildir. Bilim de degildir! Peki nedir? Zulümdür!.. Z-u-l-ü-m!.." ifadelerini kullandı. 

dundar-tweet.jpg

YASAK NE ZAMAN BİTECEK?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada yasakların devam edeceğini belirterek, "65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve Pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olması devam edecek. Ayrıca, işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecektir" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar