UEFA Süper Kupa sahibini buldu

UEFA Süper Kupa sahibini buldu
UEFA Süper Kupa, iki İngiliz kulübü Liverpool ile Chelsea arasında Vodafone Park'ta oynanan karşılaşma ile sahibini buldu. 2-2 beraberliğin ardından penaltılara giden tarihi mücadelenin kazananı Liverpool oldu.

Avrupa’da yeni sezonun ilk kupası sahibini buldu. İstanbul’daki Vodafone Park Stadı’ndaki mücadelede tarihte ilk kez iki İngiliz takımı finalde kozlarını paylaştı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Liverpool ile Avrupa Ligi’nin sahibi Chelsea arasındaki karşılaşma 2-2'lik beraberliğin ardından penaltılara gitti. Tarihi mücadeleyi penaltılarda Liverpool kazandı.

UEFA SÜPER KUPA MAÇINDAN NOTLAR

Avrupa’nın ve İngiltere’nin iki büyük ekibinin maçı dolayısıyla futbolun coşkusu İstanbul’da yaşandı. İngiltere’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda futbolsever, karşılaşmayı tribünden izlerken İstanbul ve Vodafone Park, tarihi günlerinden birini yaşadı. Maç öncesi halk oyunları gösterisi keyifli anlar yaşattı. Liverpool ile Chelsea arasındaki mücadele öncesinde TRT İstanbul Radyosu Çoksesli Çocuk Korusu ile Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonundan çocuklar, Bob Marley’in "Three Little Birds" adlı şarkısını seslendirdi.

Maç öncesi gerçekleştirilen seremonide Süper Kupa da sahada yer aldı. Liverpool kaptanı Jordan Henderson, geçen sezon kazandıkları Şampiyonlar Ligi kupasını platforma yerleştirirken, Chelsea kaptanı Cesar Azpilicueta da Avrupa Ligi kupasını platforma koydu.

20190814-2-37763666-46798451-web.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

16' Mohammed Salah sağ çaprazdan ceza alanına girdi, Mısırlı oyuncunun vuruşunu Kepa çıkardı.

22' Pedro sol çaprazdan ceza alanına girdi, çok sert vurdu, top direkten döndü. Chelsea adına şanssızlık...

32' Pulusic çalımlarla ceza alanına girdi, kaleciyle karşı karşıya vurdu, Adrian harika kurtardı. İspanyol kaleciden çok kritik hamle...

36' Chelsea'nin atakları sonuç verdi ve Maviler 1-0 öne geçti. Pulusic'in pasında Olivier Giroud sol çaprazdan ceza alanında topla buluştu ve Adrian'ı avladı; 1-0.

39' Chelsea Pulusic'le ikinci golü buldu ancak ofsayt bayrağı havada...

İlk yarı Chelsea'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı başladı.

Jurgen Klopp, ilk yarının etkisiz isimlerinden birisi olan Oxlade-Chamberlain'ı kenara aldı ve oyuna Firmino'yu sürdü.

48'de Liverpool Mane ile golü buldu. Fabinho'nun pasında savunma arkasına sarkan Firmino, topu Mane'ye aktardı. Senegal'li yıldız, topu filelere gönderdi ve skor 1-1'e geldi.

75. dakikada Liverpool, inanılmaz bir gol kaçırdı. Salah'ın sert şutunda Kepa, son anda topa dokunmayı başardı. Dönen top Van Dijk'in önünde kaldı. Hollandalı futbolcunun zor durumda vurduğu topa ispanyol kaleci yine uzandı ve kalesini gole kapattı.

UEFA Süper Kupa maçında 90 dakika 1-1 beraberlikle sona erdi ve uzatma dakikalarına geçildi.

95. dakikada Liverpool, Mane'nin attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

101. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Pulusic, Adrian'ı ters köşeye yatırdı ve Chelsea eşitliği yakaladı. 2-2

Liverpool-Chelsea karşılaşmasının uzatma bölümü 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı ve karşılaşma penaltılara gitti. 

Uzatmaların da berabere sonuçlanmasının ardından kazananı penaltı sonuçları belirledi.

Liverpool’un penaltılarını Firmino, Fabinho, Origi, Arnold ve Salah gole çevirdi.

Chelsea’nın penaltı atışlarını Jorginho, Barkley, Mount, Emerson gole çevirirken Adrian 5. penaltı vuruşunu gole çeviremedi.

Chelsea'yı penaltı vuruşlarıyla toplamda 7-6 yenen Liverpool kupanın da sahibi oldu.

20190814-2-37764229-46799827-web.jpg

İLK 11'LER

Liverpool: Adrian, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Milner, Oxlade-Chamberlain, Salah, Mane

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen, Zouma, Emerson, Kante, Jorginho, Kovacic, Pulisic, Pedro, Giroud

TARİHTE İLK KEZ KADIN HAKEM

İlk kez UEFA’nın erkekler kategorisindeki üst düzey bir karşılaşmasında kadın hakem düdük çalıyor. Fransız hakem Stephanie Frappart’ın yönettiği mücadelede yardımcılıklarını vatandaşı Manuela Nicolosi ve İrlanda Cumhuriyeti’nden Michelle O’Neal yapıyor. Müsabakanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır...

20190814-2-37764361-46800246-web.jpg

EKREM İMAMOĞLU DA MAÇI İZLEDİ

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da tribünden takip etti. Maç öncesinde Taksim Meydanı’nda Liverpoollu taraftarlarla bir araya gelen Kasapoğlu, daha sonra Vodafone Park’a geçerek mücadeleyi takip etti.

20190814-2-37764583-46801079-web.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar