UEFA sıralamasında Yunanistan'ın gerisine düştük

UEFA sıralamasında Yunanistan'ın gerisine düştük
Avrupa arenasında takımlarımızın aldığı başarısız sonuçların ardından Türkiye, UEFA sıralamasında Yunanistan'ın gerisine düşerek ve 19. oldu.

Türkiye, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) son beş yıllık başarıyı baz aldığı ülke sıralamasında, son yıllarda gelen kötü sonuçlarla 19. sıraya kadar geriledi ve Yunanistan'ın gerisine düştü.

Sezona 5 takımla başlayan ancak Sivasspor ve Trabzonspor'un elenmesiyle birlikte yoluna 3 takımla devam eden Türk futbolu, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin mağlubiyetleri sonrasında kan kaybını sürdürdü.

DİREKT KATILIM İÇİN 15. SIRAYA YÜKSELMEMİZ GEREKİYOR

Sıralamada geride kalan ülkeler, büyük turnuvalara direkt katılım hakkını kaybediyor. Bu sebeple UEFA ülke sıralamasında Türkiye'nin en az 15. sıraya yükselmesi gerekiyor.

Türkiye, bu sezonu ülke sıralamasında ilk 15'de bitiremezse, 2023/24'te Şampiyonlar Ligi'ne 1 takım gönderecek, ancak bu takım turnuvaya direkt gruplardan katılamayacak ve ön eleme turu oynamak zorunda kalacak. UEFA Avrupa Ligi'ne takımına gönderemeyecek Türkiye, UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne ise 3 takımla katılım sağlayacak.

Türkiye ilk 15 içerisinde yer alırsa Şampiyonlar Ligi'nde 2, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise 2 takımla katılım sağlanacak.

UEFA ÜLKELER SIRALAMASI'NDA SON DURUM:

siralama-ic.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar