Ucuz okul kıyafeti satan mağazaya akın ettiler

Ucuz okul kıyafeti satan mağazaya akın ettiler
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenler’de de okulların açılma kararını son güne kadar bekleyen aileler ucuz okul kıyafeti satan mağazalara akın etti. Esenler’de okul kıyafeti satan bir mağazanın önünde tam anlamıyla ‘ana baba günü’ yaşandı.

GÜNBOYU HÜSEYİN KOÇ

6 Eylül günü başlayacak olan 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı öncesi Esenler’de aileler pandemi sebebiyle okulların açılıp açılmayacağı konusunda kararsız kaldı. Geçtiğimiz dönem pandemi sebebiyle okulların kapanmasının ardından öğrenciler evden online olarak derslere katılmıştı. 

Bu dönem okulların açılıp açılmayacağı konusundaki belirsizlikten dolayı vaka tablosunu takip eden aileler okula dair alışverişlerini son güne bıraktı. Millî Eğitim Bakanlığı’nın 6 Eylül’de okulların açılacağı yönündeki kararını kesinleştirmesi üzerine aileler soluğu çocuk giysisi satan mağazanın önünde aldı. Mağaza önünde oluşan kuyruklar gün boyu sürdü.

magaza-1.jpg
 
“GÖRDÜĞÜNÜZ KUYRUK KEYFE KEDER OLUŞMADI”

Mağazanın önünde bekleyen aileler alınan kararlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Bugüne kadar okullar açılacak mı açılmayacak mı diye beklemek zorunda kaldık. Okulların açılması kararı ile birlikte ekonomik olarak yeni bir kambur sırtımıza yüklendi.

magaza-2.jpg

Burası Esenler ve İstanbul’da yoksulluğun yüksek olduğu bir yer, gördüğünüz kuyruk keyfe keder oluşmadı, maddi sıkıntısı olan aileler nerede bir ucuzluk görürse oraya akın ediyor. Parası olan, durumu iyi olanlar ise en lüks yerlerden üçe beşe bakmadan alışverişini yapıyor.

magaza-3.jpg

“KILI KIRK YARARAK HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYORUZ” 

Kuyruk azalmıyor duyan duymayana haber veriyor, duyanda hemen gelip çocuğu için okul kıyafeti alıyor. Tüm bu zor şartlara rağmen okulların açık olmasını, yüz yüze eğitimin yapılmasını istiyoruz.

magaza-5.jpg

Yoksulluk yok diyenlere ise “sizin tuzunuz kuru olabilir ama gelin bizim ne çektiğimizi görün. Kılı kırk yararak hayatta kalmaya çalışıyoruz” dediler.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar