Ücretsiz tablet ve bilgisayar dağıtılan öğrenciler izleniyor mu?

Ücretsiz tablet ve bilgisayar dağıtılan öğrenciler izleniyor mu?
Demokrasi ve Teknoloji Merkezi'nin (CDT) yakın zamanda yaptığı bir araştırma, ABD'nin bir yandan öğrencilere yardım ederken bir yandan da özel hayatlarını kontrol ettiğini ortaya çıkardı.

Webtekno'da yer alan habere göre; yeni tip korona virüs salgınından sonra dünya çapında öğrenciler, uzaktan eğitim modeline geçti. Yüz binlerce öğrenciye durumları olmadığı gerekçesiyle laptop ve tablet gibi cihazlar dağıtıldı.

TAKİP EDİLDİLER

Demokrasi ve Teknoloji Merkezi'nin yakın zamanda yaptığı bir araştırmaya göre pandemide uzaktan eğitim sebebiyle öğrencilere laptop ve tablet gibi cihazlar dağıtan ABD, çocukların mental sağlığını kontrol etmek için mesajları da dahil tüm özel bilgilerini takibe aldı.

NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Bu gözetim sistemi, okullara on binlerce dolara mal olan Bark, Gnosis IQ, Gaggle ve Lightspeed gibi programlar aracılığıyla yükleniyor. Gözetim yazılımı olarak nitelendirilen bu platformun amacı şiddete veya intihara eğilimi olan, uyuşturucu kullanan, yeme bozukluklarına sahip olan ve pornografi bağımlısı öğrencileri tespit edip onlara yardımcı olabilmek için kullanılıyor. Birçok öğrenci ve öğretmen dağıtılan cihazlar tarafından izlendiklerini biliyorlar olması da dikkat çekti. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar