Twitter'a yeni güncelleme 

Twitter'a yeni güncelleme 
Twitter, tartışmaların ardından retweet özelliğini eski haline döndürdü. Artık kullanıcıların karşısına, retweet tuşuna bastıklarında alıntılama ekranı çıkmayacak.

Mikro blog sitesi Twitter, ABD başkanlık seçimleri öncesinde aldığı önlemler kapsamında kullanıcıların yapacakları paylaşımı ‘daha iyi düşünerek’ yapmaları için değiştirdiği retweet özelliğini tekrar eski haline döndürdü.

Bundan böyle kullanıcıların karşısına, Twitter’da bir gönderiyi retweetleme tuşuna bastıklarında alıntılama ekranı çıkmayacak. Bunun yerine eskiden olduğu gibi retweet tuşu, ilgili tweetin direkt olarak hesaplardan paylaşılmasını sağlayacak.

PAYLAŞIMLARDA AZALMA YAŞANDI

Twitter, neden bu kararın alındığına ilişkin açıklamasında, alıntılama özelliğiyle istenilen verimin yakalanamadığını belirtti.

Alıntı tweetlerinin kullanımının arttığı ancak yüzde 45’inin tek kelime, yüzde 70’inin ise 25'ten az karakterle atıldığı ifade edildi.

Twitter bununla birlikte retweet ve alıntı ile yapılan paylaşımlarda genel olarak yüzde 20 oranında azalma gözlendiğini kaydetti.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar