Twitter'a TikTok benzeri video özelliği geliyor

Twitter'a TikTok benzeri video özelliği geliyor
Sosyal medya platformu TikTok'taki video akış özelliğini Twitter test etmeye başladı. TikTok'la başlayan video akış Facebook ve Instagram'a da sıçramıştı. İşte Twitter'daki tüm güncellemeler...

Twitter yaptığı değişikliklerle, büyük bir dönüşüm yaşıyor. CEO'su Jack Dorsay görevi bıraktı. Yeni CEO Parag Agrawal, daha hızlı hareket eden bir şirket hayaliyle görevi devraldı.  Agrawal'ın yeni görevinden birkaç gün sonra şirket dev bir güncellemeyi teste aldı. Twitter TikTok benzeri bir video akışı Hindistan'da kullanıma sundu.  Böylece sosyal medya platformlarındaki TikTok rüzgarı Twitter'a da sıçramış oldu. 

yyy.webp

TikTok'un video akışı Instagram'da Reels Youtube'da ise Shorts'u ortaya çıkarmıştı.  Yeni özellik Keşfet sekmesinde yer alacak. Aşağıya doğru akan videolar görülecek. Twitter kullanıcısının burayı nasıl kullanacağı merak konusu.  Twitter metin odaklı bir platform, sosyal medya kullanım trendi ise videoya doğru kayıyor. 

Mikroblogging sitesi Twitter'da uzun süredir devam eden kaybolan tweetler sorununa sınırlı çözüm geldi.  Android, iOS ve masaüstü sürümde görülen kaybolan tweet'ler problemi birçok kullanıcıyı etkiliyordu.  Daha önce web sürümü için bu sorun çözülmüştü ancak problem iOS ve Android tarafında devam ediyordu. 

tttt-006.jpg

Twitter'dan yapılan son açıklamaya göre artık iPhone kullanıcıları da bu sorunu yaşamayacak. Geriye sadece Android kullanıcıları kaldı.  Aylardır devam eden bu sorunun yakın zamanda Android'de de çözülmesi bekleniyor. Tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım sitesi Twitter yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Şirketten aktarılan bilgilere göre uzun süredir birçok kullanıcı istenmeyen sohbetlerden rahatsız. Siz istemeseniz bile bir başkaları sohbete sizin adınızı yazabiliyor ve bildirimleri görmeye devam ediyorsunuz.  Twitter, bu durumu sonlandırmak için adım atmaya karar vermiş gözüküyor. 

rrr-001.jpg
Henüz fikir aşamasındaki geliştirmeye göre kullanıcılar kendilerinden bahsedilen Tweetleri sonlandırabilecek. Yetkililerin açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla özellik tıpkı Instagram'daki fotoğraf etiketlemenin kaldırılması gibi çalışacak.  Biri sizin fotoğrafınızı etiketlediğinizde etiketi kaldırabiliyorsunuz. Burada da mention'ı kaldırabileceksiniz. 

ghhjk.jpg

Twitter'da istenmeyen mentionları engellemek için sessize al ya da blokla seçeneği bulunuyordu. Ancak bu durumda kullanıcıları tamamen durdurmuş oluyorsunuz. Yeni özellikle sadece söz konusu sohbetten kaçınma imkanına sahip olacaksınız. Ayrıca birkaç gün boyunca hesabınızı sessize almanız da mümkün olacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar