Twitter ve Facebook'dan Çin'e suçlama!

Twitter ve Facebook'dan Çin'e suçlama!
Twitter ve Facebook, Çin'in Hong Kong'ta süren protestolarla ilgili bir dezenformasyon kampanyası yürüttüğünü ortaya çıkardıklarını açıkladı.

Twitter ve Facebook'dan Çin'e suçlama!

Twitter ve Facebook, Çin'in Hong Kong'ta süren protestolarla ilgili bir dezenformasyon kampanyası yürüttüğünü ortaya çıkardıklarını açıkladı. İki platform da, Çin merkezli bazı sosyal medya hesabını sildiklerini, engellediklerini ya da askıya aldıklarını duyurdu. Twitter and Facebook, yaptıkları açıklamalarda, söz konusu dezenformasyon kampanyası ile Hong Kong'daki protesto hareketinin zayıflatılmasının amaçlandığını belirtti. Yürütülen operasyon kapsamında Twitter 936 hesabı sildi, 200 bine yakın hesabı da askıya aldı. Facebook da, Twitter'ın uyarısı sonrası "7 sayfayı, 3 grubu ve 5 hesabı" kapattı.

Çin daha önce Twitter'ı engellemişti. Ülkede Twitter'a ancak VPN'ler (Sanal Özel Ağlar) üzerinden girilebiliyor. Twitter ise son gelişmeler sonrası artık devletler tarafından kontrol edilen medya şirketlerinden reklam almayacağını açıkladı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre; BBC Kuzey Amerika Teknoloji Muhabiri Dave Lee, Twitter'ın hafta sonunda, Çin'in resmi haber ajansı Şinhua ile yaptığı reklam anlaşması yüzünden ağır şekilde eleştirildiğini aktardı.

 

ekran-alintisi-047.JPG

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar