Twitter 2020'nin en çok konuşulan kişi ve olaylarını açıkladı!

Twitter 2020'nin en çok konuşulan kişi ve olaylarını açıkladı!
Dünya çapında milyonlarca üyesi olan sosyal medya platformu Twitter, Türkiye’de 2020 yılının en çok konuşulan isimlerini ve olaylarını açıkladı.

Twitter o gerçeği açıkladı!

Türkiye’de Twitter’in gündeminde 2020’de salgın ve depremler ön plana çıkarken, rakamlara göre Türkiye’de Twitter’ın 2020 sohbetlerinde en çok adı geçen isim Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca oldu. 

ADI EN ÇOK GEÇEN İSİM BAKAN KOCA OLDU

Açıklanan rakamlara göre Türkiye’de Twitter’ın 2020 sohbetlerinde en çok adı geçen isim Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca oldu. Sağlık Bakanı 4 milyonun üstünde yeni takipçiyle, takipçi sayısı en çok artan kişi de oldu. Koca'nın 16 Mart’ta attığı ve Taner Ölmez’in oynadığı kamu spotunu içeren tweet'i de en çok retweet edilen tweet oldu.

EN ÇOK KONUŞULAN İKİNCİ İSİM

Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da özellikle okulların pandemide kapanma ve açılma dönemlerinin de etkisiyle çok konuşulan ikinci isim.

ÜÇÜNCÜ SIRADA GÜNEY KORELİ BTS 

Listede üçüncü sırada ise Güney Koreli grup BTS yer aldı. Bununla birlikte listenin ilk 15 sırasında grup üyelerinin adları ve Güney Kore'nin bir diğer ünlü grubu EXO da bulunuyor. 

HALUK LEVENT GÜNDEMİ BELİRLEDİ 

Haluk Levent geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Twitter’in gündemini belirleyen isimlerden oldu. AHBAP topluluğu ile birlikte yardım ve dayanışma çalışmaları gerçekleştiren Levent bu yıl Twitter’da 1 milyonun üstünde takipçi sayısı artan isimlerden biri oldu.

SURVİVOR BİRİNCİ SIRADA 

Türkiye'de 2020'de en çok kullanılan hashtag'ler (etiket) listesinin birinci sırasında ise #survivor2020 yer alırken, pandemiyle ilgili özellikle #evdekal hashtag’i de çok sık kullanıldı.

DEPREM 2. SIRADA

Hashtag konusunda ikinci sırada depremlerin yer aldığını görülüyor. Özellikle İzmir’de gerçekleşen büyük deprem döneminde hem 'deprem' hem 'İzmir' hashtag'leriyle son durumlar hakkında bilgi alındı ve dayanışma ağı örüldü.

EN ÇOK ETKİLEŞİM ALAN HESAP 

Verilere göre, Beşiktaş JK, en çok etkileşim alan hesap oldu. Beşiktaş ile ilgili 10 milyonun üstünde tweet atıldı. Geçen yılın Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir de en çok tweet atılan 4. kulüp oldu. Fenerbahçe ise 867 bin yeni takipçiyle 2020’de en çok takipçi kazanan kulüp oldu. Basketbolda Türkiye’de en çok konuşulan takım NBA şampiyonu Los Angeles Lakers olurken, Renault Formula 1 takımı da motor sporlarında Twitter’da hakkında en çok sohbet edilen yarış takımı oldu.

TERİM'İN TWEET'İ EN ÇOK RETWEET EDİLENLERDE

Sporcular arasında Kovid-19’a yakalanan isimlerden biri de olan Fatih Terim’in 24 Ocak tarihinde attığı tweet, Türkiye’de 2020’de en çok retweet edilen tweet’ler arasında 7. sırada yer aldı. 2020’de birçok diğer spor insanı da bu hastalıkla boğuşurken, hem testlerinin pozitif çıkması hem de iyileşmelerine dair tweet'ler gündemde yer aldı. Bunlardan biri de Fatih Terim’in tweet’i oldu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar