Tuzla'daki yangını PKK üstlendi

Tuzla'daki yangını PKK üstlendi
Tuzla’da Ema Kimya’ya ait fabrikada dün meydana gelen yangını terör örgütü PKK'nın oluşturduğu HBDH Milisleri üstlendi.

Tuzla'daki fabrika yangınıyla ilgili haberlere bugün terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda çıkan bir başka haber yeni bir boyut kazandırdı.

Verilen habere göre, fabrikada çıkan yangın "Halkların Birleşik Devrim Hareketi" (HBDH) adlı örgüt tarafından üstlenildi.

HBDH Milisleri imzasıyla yayımlandığı söylenen açıklamada "18 Eylül günü İstanbul Tuzla’da bulunan bu fabrikaya milislerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir” deniliyor.

Şirketin "kimyasal ürünler, askeri kamuflajlar ve daha bir çok alanda üretim yapmakta olduğunun" milisleri tarafından tespit edildiğini iddia eden örgüt, "bu üretim ile faşist hükümete ve orduya büyük destek sunulduğunu" da savundu.

PKK ÇEVRESİNDE 7 ÖRGÜT TARAFINDAN İLAN EDİLMİŞTİ

HBDH, 16 Mart 2016 tarihinde bölücü terör örgütü PKK'nın hakim olduğu bir bölgede hazırlanmış bir video ile duyurulmuş, PKK dışında "Türkiyeli" 7 örgütün katılımıyla kurulduğu ilan edilmişti.

Örgüt, çeşitli fabrikalarda, gemi ve lüks yatlarda çıkan yangınların kendi sabotaj eylemlerinin sonucu olduğunu iddia eden duyuruları son günlerde arka arkaya yayımladı.

Henüz resmi bir açıklama yapmayan örgüt, sözkonusu terör eylemini üstlendiklerini anlatan haberi internet sitelerinde de yayımladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar