Tuvalet kağıdı fırlatmıştı... Trump o bölgeyi satmak istiyor

Tuvalet kağıdı fırlatmıştı... Trump o bölgeyi  satmak istiyor
ABD Başkanı Trump'ın 2017'de yaşanan Maria Kasırgası'nın ardından Porto Riko'yu satmayı düşündüğü iddia edildi.

New York Times’ta yayımlanan röportajında görev yaparken yaşadığı olayı ilk kez kamuoyuna duyuran Eski İç Güvenlik Bakan Vekili Elaine Duke, "Anlarsınız ya, Başkan’ın ilk düşünceleri, daha çok bir iş insanının düşünceleriydi. 'Elektriği dışarıdan sağlayabilir miyiz? Adayı satabilir miyiz?' 'Kazanç elde edebilir miyiz?' gibi..."

Duke, Trump’ın Porto Riko'yu satma ihtimalinin kimse tarafından ciddi bir şekilde ele alınmadığını da sözlerine ekledi.

ABD'de yürütülen bir araştırma Porto Riko'da 2017 yılının eylül ayında etkili olan Maria kasırgası nedeniyle en az 4 bin 600 kişinin hayatını kaybettiğini ortaya koymuştu. Harvard Üniversitesinden araştırmacılar ise Porto Riko'da etkili olan kasırga ve sonraki üç aylık dönemde 20 Eylül-31 Aralık 2017 tarihlerinde 4 bin 600 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade ederek, bu rakamın resmi verilerin 70 katı olduğunu kaydetmişti. 

Porto Riko Valisi, geçen ay sonunda 2017'de ada ülkesini vuran Maria kasırgasında hayatını kaybedenlere ilişkin resmi verileri 2 bin 975 olarak duyurmuştu. Ölü sayısı daha önce 64 olarak açıklanmıştı. Bazı Porto Rikolu yetkililer Trump yönetimini ihmalkarlıkla suçlamıştı. 

MAĞDURLARA TUVALET KAĞIDI FIRLATMIŞTI

Ziyareti sırasında yaptığı konuşmada 'güzel havayı' öven ABD Başkanı Trump, kasırga mağdurlarına 'basketbol oynamayı bilip bilmediğini' sorarak basketbol topunu fırlatır gibi etrafındakilere kâğıt havlu dağıtması büyük tepki çekmiş, 'saygısızlık' olarak nitelendirilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratları, Maria kasırgasının vurduğu Porto Riko'ya yardım konusunda hakkında kötü bir imaj sunmaya çalışmakla suçlayarak, "Bir süre sayının çok yükselmediğini ancak uzun zaman geçtikten sonra 3 bin gibi büyük rakamlardan söz edilmeye başlandığını" kaydedip, ABD Başkanı, Porto Riko'nun yeniden inşasına yardım etmek için milyarlarca doları başarıyla topladığı sırada Demokratların hakkında olumsuz imaj çizmek için bunu yaptığını savunarak, "Biri, yaşlılık gibi herhangi bir nedenden öldüyse hemen onu listeye ekle. Kötü politika. Porto Riko'yu seviyorum." ifadesini kullanmıştı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar