Türkücü Aydın Aydın bu kez kova ve leğenle Taksim'e çıktı

Türkücü Aydın Aydın bu kez kova ve leğenle Taksim'e çıktı
Daha önce çevre, doğa katliamları, trafik kazaları, kadına yönelik şiddet ve obeziteye dikkat çekmek için ilginç kliplere imza atan Hakkarili Türkücü Aydın Aydın bugünü "Dünya Helalleşme Günü" ilan ederek Valilik'ten izin alıp, su israfına dikkat çekmek için Taksim'de Atatürk anıtının önünde bir leğen içinde yıkandı.

Hakkarili Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Aydın, kendinin ilan ettiği "08.05.2020 Dünya Helalleşme Günü"nde Taksim meydanında bir leğen içinde yıkandı. Su israfına dikkat çekmek amacıyla Valilik'ten "sosyal sorumluluk projesi" iiçin izin alan Aydın, Atatürk anıtının önüne koyduğu leğenin içinde bir kova su ve sabunla elbiseleriyle banyo yaparken çevredeki polisler de kendisini ilgiyle izledi.

Daha önce çevre, doğa katliamları, trafik kazaları, kadına yönelik şiddet ve obeziteye dikkat çekmek için klipler yapan Aydın Aydın, bu kez koronavirüse karşı klip çekti. Aydın, Taksim Meydanında beraberinde getirdiği leğen, bir kova su ve bir kalıp sabun ile su israfına dikkat çekmek meraklı bakışlara aldırış etmeden elbiseleri ile banyo yaptı.

Aydın eylem gerekçesini şöyle anlattı:

"Yıllarca hep bunu anı bekledim sessiz ve de sakın dünyanın gözbebeği olan İstanbul Taksim Meydanında bütün dünyaya önemli bir mesaj vermek istiyorum. Söz ve müziği  bana ait olan kendi eserim "Dünya Helalleşme Günü" 08.05.2020 dünya helalleşme gününü ilan ediyorum."

BİR KOVA SU YETER

"Evet şu an dünyada koronavirüsten daha tehlikeli bir şey var onun adı israf. Su israfı su biterse hayat biter. Su bütün dertlerin ilacıdır. Bize bir kova su yeter. Evde kalalım özümüze dönelim israfın her türlüsüne hayır." 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar