Türkiye’nin yönü dünyayı etkileyecek diyen ABD'li gazeteci ölü bulundu!

Türkiye’nin yönü dünyayı etkileyecek diyen ABD'li gazeteci ölü bulundu!
Toplumsal olayları ve halk kareketlerini takip eden Asya, Latin Amerika ve Afrika'ya yönelik çalışmaları bulunan ABD'li gazeteci Andre Vltchek aracının içinde ölü bulundu.

Olay Beyoğlu Karaköy Kemankeş sokak üzerinde bulunan bir otelin önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Rusya doğumlu Amerikalı gazeteci Andre Vltchek (57), eşi Rossie İndira Vltchek ve iki şoförle birlikte 9 gün kaldığı Samsun'dan kiraladığı VIP araçla İstanbul'a yola çıktı. 
Kalacakları otelin önüne saat 05.30 sıralarında geldiklerinde eşi, Vltchek'i uyandırmak istedi. Vltchek'i hareket etmediğini gören eşi ve şoförler sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Vltchek'in öldüğünü belirledi. Polis ekipleri sokağa güvenlik şeridi çekti. Olay yeri inceleme ekipleri ise araçta inceleme yaptı. Belgeselci ve araştırmacı gazeteci Andre Vltchek'in ölümünü polis kayıtlarına "şüpheli ölüm" olarak geçtiği öğtrenilirken, cenaze Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Araç incelenmek üzere emniyet otoparkına çekilirken, Vltchek'in eşi ve şoförlerin ifadesinin alınacağı öğrenildi. 
Polisin soruşturması devam ediyor.

1d2eb714-0249-4090-9352-e495b7610ed2.jpeg
12 Eylül'de Aydınlık gazetesinden Mehmet Kıvanç'a konuşan Vltchek şöyleşide şu ifadeleri kullanmıştı:
"Türkiye oldukça gelişmiş bir ülke ve kendi yolunda ilerliyor. Avrupalı değil. Ve öyle olmamalı. Türkiye kesinlikle Avrupa’dan daha kötü değil. Avrupa bir gösterge. Bu ülke için nasıl baktığınız kesinlikle önemli değil. Türkiye yükselişte ve her şeyi bu günlerde keşfediyor. Türkiye müttefiklerini dikkatli seçmeli. Çin ve Rusya ile müttefik olmak Avrupa’ya kıyasla daha iyi ve bence bu gerçekleşiyor. Yaşadığımız şey bu… Türkiye buraya yaklaşıyor. Ve Avrupa bu ülkeye hiçbir zaman iyi bir şey getirmedi. Türkiye defalarca Avrupa tarafından durduruldu, geriye götürüldü Avrupa’dan çok bir şey almadı. Ve şimdi Türkiye geri döndü. Ve bence kendi ayakları durabilecek kadar güçlü. Bence Türkiye gelişiyor ve geriye ya da birilerine artık dönmeyecek. Kimsenin kapısında beklemeyecek. Yeterince güçlü, kendine güvenli, kendi kaderini belirlemek için yeterince benzersiz."
Andre Vltchek'in "Batı Terörü ve Propagandası" isimli bir de kitabı bulunuyor.

bati-teroru.jpeg

karakoy.jpgkarakoy2.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar