Türkiye'nin Sudan'dan at, eşek ve katır eti ithal etmesi tepki çekiyor!

Türkiye'nin Sudan'dan at, eşek ve katır eti ithal etmesi tepki çekiyor!
İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Sudan’dan yapılacak at, eşek, katır eti ithalatına ilişkin bir açıklama yaptı. Arslan bu ithalata tepki gösterdi.

Türkiye ile Sudan arasında imzalanan ticaret ve ekonomik ortaklık anlaşmasına göre, Türkiye 500 ton at, eşek, katır veya bardo eti ithal edecek. Ayrıca sığır, domuz, at, eşek, katır veya bardoların yenilen sakatatını da ithalatı gerçekleştirilecek.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Avrupa Birliği’nden yapılan ithalatın bile gerekli olmadığını ve kontrollerin yeterince yapılmadığını dile getirerek, “Beni uyandırsalar ve deseler ki bu bir rüya, gerçek değil” ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.

KEDİ VE KÖPEK MAMASI YAPIMINDA KULLANILABİLECEK?

Veteriner odası başkanı Arslan, 'ithalata ilişkin teklifte' at, eşek ve katır etlerinin nerede kullanılacağı kısmının muallak olduğu kısmına değindi. Arslan, bu etlerin büyük ihtimalle 'kedi ve köpek maması yapımında kullanılabileceğini' belirterek, bu alandaki denetimsizliğe dikkat çekti.

“TOPLUM SAĞLIĞI VE HAYVAN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATACAK NE VAR”

Meclis’teki gıdalarda bile at etine rastlandığını söyleyen Arslan, “Toplum sağlığı ve hayvan sağlığını tehlikeye atacak ne var” diyerek ithalata tepki gösterdi. 

KARA MİZAH GİBİ!

Sakatat ürünlerinin ülkeye girmesine ilişkin, birçok hastalığı taşıdığını ve bunun önleminin nasıl alınacağının bilinmediğini söyleyen Arslan, Sudan’ın sağlıklı hayvansal ürün satma durumun ne olduğuna bakılmasının da gerektiğini belirtti.

Bu işle uzaktan yakından ilgili olan herkesin anlaşmanın gerçekleşmesine karşı çıkacağına vurgu yapan Prof. Dr. Murat Arslan, “Bu işten faydalanacak birkaç kişi dışında herkes bu işe karşı çıkacaktır. Umarım anlaşmayla sınırlıdır bu olay ve gerçekten ithal edilmeyecektir. Bu bir kara mizah gibi. Umarım bu rüyadan uyanırız” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar