Türkiye’nin ilk başörtülü valisinin o konuşması gündem oldu: Bakın yıllar önce Erdoğan’a ne demiş…

Türkiye’nin ilk başörtülü valisinin o konuşması gündem oldu: Bakın yıllar önce Erdoğan’a ne demiş…
Resmi Gazete’de, Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valiliği'ne atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye'nin ilk başörtülü valisi olarak tarihe geçti. Yiğitbaşı'nın yıllar önce bir televizyon programına katılarak başörtüsü özgürlüğü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği konuşma ise sosyal medyada gündem oldu.

BAKIN YILLAR ÖNCE ERDOĞAN'A NE DEMİŞ...

Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın imzasıyla yayımlandı. Resmi Gazete''de yer alan kararname ile 10 ilin valisi görevden alındı, 20 ilin valisi değişti. Görevden alınan 9 vali, Vali Mülkiye Başmüfettişliği''ne, 1 vali ise Teftiş Kurulu Başkanı görevine getirilirken, yerlerine yeni vali atandı.

İLK TÜRBANLI VALİ

Kararname ile Afyonkarahisar valisi olarak atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı ile TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk türbanlı valisi oldu.

YILLAR ÖNCE NE SÖYLEMİŞTİ

Afyonkarahisar Valiliği''ne atanan Yiğitbaşı''yla ilgili bir video ise sosyal medyada büyük ses getirdi. Yıllar önce katıldığı bir televizyon programında başörtüsü özgürlüğü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a teşekkür eden Yiğitbaşı yayın sırasında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Suskunluk sarmalında birey eğer yalnız olduğunu hissediyorsa görüşlerinde ve çevresinden çok fazla destek alamayacağını düşünüyorsa kendisini saklamak ve gizlemek durumunda hissediyor, dışlanmak endişesi yaşıyor. Ben çok şükür sizin politikalarınız ve özgürleştirici adımlarınız sayesinde o zamanlar imam hatip lisesi mezunu olduğumu ve şu başörtülü kimliğimle eğitim görme durumunu saklamak yolunda kaldım, vicdanen ne kadar rahatsız olsam da. Ama şu an Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi''nde doktora yaptığım okulda başörtümle yardımcı doçent olarak görev yapmaktayım. Buna öncelikle çok teşekkür ediyorum, buna vesile olduğunuz için."

YENİ AFYON VALİSİ KİMDİR?

1979 Ankara doğumlu olan Yiğitbaşı, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü''nde bitirdikten sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü''nde "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" üzerine çalışma yaptı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü''nde, "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" adlı teziyle doktorasını tamamladı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü''nde araştırma görevlisi ve Dr. öğretim üyesi olarak görev yaptı. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği, Medya ve Çocuk gibi dersler verdi. Üniversite bünyesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulundu. 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadelede kadınların rolünü konu alan "Kalplerin Direnişi" adlı belgeseli Boğaziçi Film Festivali''nde gösterildi, TRT belgeselde yayınlandı.

Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım adlı kitabın yazarı olan Yiğitbaşı, 2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görevini sürdüren evli ve 3 çocuk annesi Kübra Güran Yiğitbaşı, Resmi Gazete''de yayımlanan kararnameyle Afyonkarahisar Valisi olarak atandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar