Türkiye'nin güney hattı yanıyor: 7 ilde çok sayıda orman yangını

Türkiye'nin güney hattı yanıyor: 7 ilde çok sayıda orman yangını
Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri ve Antalya'nın ardından Muğla'nın Marmaris ve Milas ilçelerinde de orman yangını çıktı. Osmaniye'den Didim'e tüm Akdeniz alevlere teslim oldu.

En az 7 şehirde, 40'tan fazla noktada ormanlık alanlardan dumanlar yükseldi. Türkiye’nin tüm güney hattında art arda neredeyse eşzamanlı çıkan çok sayıda yangında 4 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye’de dünden bu yana neredeyse eşzamanlı olarak çıkan büyük orman yangınları dikkat çekti. Yangın çıkan iller ve yaşanan bir günlük gelişmeler özetle şöyle:

MUĞLA: Türkiye dün öğle saatlerinde Antalya’nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi yakınlarında başlayan yangın kısa sürede yayılarak geniş bir alanı etkiledi. Yangında 3 kişi yaşamını yitirdi. Gece saatlerinde ise Akseki’de başlayan yangın kısa sürede Manavgat’a da sıçrayarak büyüdü. 

Bu yangın nedeniyle de bir kişi yaşamını yitirdi. Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişi ise kurtarıldı. Öte yandan bugün Bodrum ve Milas'tan da orman yangını haberleri geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kişisel Twitter hesabından, "Marmaris'teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, bir uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla" paylaşımında bulundu.

AYDIN: Aydın'ın Didim ilçesinde, İmbat Koyu'nda orman yangını çıktı. Efeler ilçesinde de makilik alanda çıkan yangına kısa sürede müdahale edildi.

ADANA: Adana'nın Kozan ilçesindeki yangın ise dün saat 19.45 sularında çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle büyüdü, 7 köy boşaltıldı. Birçok ev hasar gördü.

MERSİN: Mersin'in Aydıncık, Bozyazı ve Silifke ilçelerinde de gün akşam saatlerinden itibaren yangın çıktı. Mersin Silifke'deki yangın nedeniyle de Antalya karayolu bir süre ulaşıma kapatıldı. Bazı mahalleler tedbir amaçlı boşaltılırken, seralar da zarar gördü.

KÜTAHYA: Kütahya'da ise Emet ilçesine içindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Emet Orman İşletme Müdürlüğü ve Emet Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Bir helikopter de havadan söndürme çalışmalarına katıldı.

OSMANİYE: Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde de orman yangını ikinci gününde. Gece boyu süren söndürme çalışmalarına, sabah saatlerinde de devam edildi. Dereobası mevkisindeki yangın ise kontrol altına alındı.

KAYSERİ: Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde Aladağlar Milli Parkı'nda, dün saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Gece boyu soğutma işlemlerinin devam ettiği yangın bölgesinde şiddetli rüzgar çalışmaları zorlaştırdı.

Resmi verilere göre Türkiye'de her yıl ortalama 8-10 bin hektar orman yanıyor. Son iki günde ise 6 bin dekarlık alanın yandığı belirtiliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar