Türkiye'nin dört bir yanında ucube heykeller! Michelangelo görse intihar ederdi

Türkiye'nin dört bir yanında ucube heykeller! Michelangelo görse intihar ederdi
Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Münir Karaloğlu'nun yaptığı karpuz heykeli, belediyeler eliyle şehirlerde yapılan heykelleri tekrar tartışmaya açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağına yaptırılan karpuz içindeki çocuk, kadayıf tepsisi gösteren adam ve hasır bileziği heykeli tartışmalara neden olmuş başta siyasi parti temsilcileri olmak üzere birçok kişinin tepkisini çekmişti.

Yapılan heykellerin fiyatı dudak uçuklatırken milyonlarca liranın da çöpe gittiği vatandaşlar arasında sıkça konuşulan konular arasında. 

Münir Karaloğlu, tepkilerle ilgili yaptığı ilk açıklamada heykelleri savunmuştu. Karaloğlu, karpuz içindeki çocuk heykeli için yapılan eleştirilerle ilgili olarak çocuğun iki dişi olduğuna dikkat çekerek, “Çocukları ayrıştırmayın. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz arkadaşlar" demişti. 

Karpuz heykeli ile tekrar gündeme gelen israf heykelleri sosyal medyada gündem oldu.

Bahtışen Merttürk isimli bir sosyal medya kullanıcısı Türkiye'nin dört bir yanında yapılan ucube heykelleri paylaşarak, "Sektör  olmaktan çıkarılıp sanat olarak görülmeli. Rönesans döneminin amelesi bile daha estetik, nitelikli iş çıkarırdı bunların yanında eminim. İnsan bunların açılışını yapmaya utanır" dedi.

bahtisen-mertturk.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar