Türkiye'nin acı tablosu! O görüntüler yürekleri burktu

Türkiye'nin acı tablosu! O görüntüler yürekleri burktu
İstanbul'da yürekleri burkan görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu görüntülerde yaşlı bir kadının çöpten çıkardığı yiyecekleri ayırarak yediği görüldü.

İstanbul'un Fatih ilçesinde yaşlı bir kadının çöpten çıkardığı yiyecekleri ayırarak yediği görüldü. Ayırdığı yiyecekleri yiyen kadının bu görüntüsü izleyenlerin yüreklerini burktu.

Görüntüler sosyal medyada gündem olurken Türkiye'deki açlık ve yoksulluğu bir daha gözler önüne serdi.

TÜRK-İŞ tarafından her ay hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılan 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın Ocak ayı raporuna göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli, düzenli ve yeterli beslenebilmesi için gıda bazında yapması gereken harcama tutarını temsil eden “Açlık sınırı”, 2 bin 651 lira olarak tespit edildi.

Günboyu'nun haberine göre, TÜRK-İŞ tarafından hazırlanan Ocak ayı raporunda Türkiye'de açlık sınırı şöyle:

"Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.651,87 TL

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 8.638,02 TL

Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ise aylık 3.222,48 TL olarak hesaplandı." 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar