Türkiye'den gitti Suriye’yi karıştırdı! Hz. Muhammed'i tasvir eden kitap gönderdiler

Türkiye'den gitti Suriye’yi karıştırdı! Hz. Muhammed'i tasvir eden kitap gönderdiler
Suriye'nin el-Bab ilçesindeki okullarda dağıtıldığı iddia edilen ders kitaplarında Peygamber Efendimiz (SAV)'i tasvir eden görsellerin yer alması tepkilere neden oldu.

Türkiye'de basılan ve Peygamber Efendimiz (SAV)'in aile hayatını anlatan kitapların Suriye'nin el-Bab ilçesindeki okullarda dağıtıldığı iddia edildi.

Söz konusu kitap, el-Bab'da kısa sürede infiale neden oldu. Tam bir provokasyon olan kitapta Peygamberimiz takım elbise giymesi, Hz. Fatma'yı okul dönüşü otobüsten karşılıyor olması ve düğünde Hz. Hatice'nin gelinlikli olarak gösteriliyor olması dikkatlerden kaçmadı. Cerablus ve başka ilçelerde kitapların yakıldığına dair sosyal medya paylaşımları yapıldı.

PROVOKATİF KİTAP!

Milli Gazete'de yer alan habere göre; bölge halkının yoğun tepkisi sonrası provokatif kitap toplanmaya başlandı. Türkiye'den gönderildiği iddia edilen kitabı hazırlayan şahıs veya şahısların İslami bilgisi olmadığı gibi farklı coğrafyalarda ve yüzyıllarda hayat tarzının bugünkü hayatımızdan bambaşka olabileceğine dair de bir fikirleri olmadığı gelen tepkiler arasında. 

İşte o paylaşımlar:

kitap-1.jpgkitap-2.jpgkitap-3.jpgkitap-33.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar