Türkiye'deki uzmanlardan corona virüs açıklaması

Türkiye'deki uzmanlardan corona virüs açıklaması
Türkiye'de ilk corona virüs vakasının görülmesinin ardından açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, virüsün yayılmasını beklemediklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk corona virüs vakasının görüldüğünü belirtmişti. Hastanın kimliği ve bulunduğu şehir hakkında bilgi verilmezken, genel durumunun iyi olduğu aktarıldı. Vaka sonrası, vatandaşların genelinde tedirginlik hakim olurken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan konuya ilişkin canlı yayında önemli değerlendirmeler geldi. 

"PANİKLE YAKLAŞMAYIN" 

Konuya ilişkin konuşan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise, "Bütün komşularda görülmesi riskin yükselmesi demekti. İzlenmesi gerekir. Bir vakaya hemen panikle yaklaşılmamalı. Tek tük vakalar şuanda bir şey ifade etmeyebilir. Önemli olan bu vakaların artmaması. Artarsa ciddi bir tehlikeye dönebilir. Yaşlıların sokağa çıktıklarında kapalı yerlerde kalmamasını öneriyorum. Kişisel hijyene dikkat edilmesi gerek. Tokalaşmaya dikkat etmek gerek. Evde başka bir hastalığı olan insanların da sokağa çıktıklarında kapalı ortamlarda bulunmaması gerekiyor" uyarısında bulundu.

"HERKESE İŞ DÜŞÜYOR" 

Yılmaz, "Risk grubu daha önceden bir hastalığı olanlar ve 60 yaşını geçmiş olanlar risk grubunda bulunuyor. Bir de bağışıklıklarını düşürecek bir işlem yapmamaları gerekiyor. İşverenlere de iş düşüyor. Ciddi hastalığı olan insanların birkaç günde evde dinlendirilmesini doğru buluyorum. Sıkıntısı olan insanların tıbbi destek için başvuru yapması gerekiyor" dedi. 

"BAŞKA İNSANLARA BULAŞMASINI BEKLEMİYORUZ"

Ellerin 20 saniye boyunca yıkanmasının yeterli olduğunu belirten Profesör, "Çocuklar içinse ellerin tüm yüzeylerini temizleyecek bir şekilde anlatırsak bu bizim açımızdan en büyük başarılardan birisi olur. Bizde 1 vaka var ve onun tüm temas ettiği kişiler kontrol altında tutuluyor. 14 gün boyunca izolasyon altında tutulacağı için onlardan başkasına bulaşmasını beklemiyoruz. Zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkılmaması hastalığın ülkemize gelmemesi için önleyicidir" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar