Türkiye'deki gençlerle ilgili dikkat çeken OECD raporu! İlk 3'e girdi

Türkiye'deki gençlerle ilgili dikkat çeken OECD raporu! İlk 3'e girdi
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) araştırmasına göre, Türkiye'deki her 4 gençten 3'ünün ekonomiden dolayı endişe içinde.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın yaptığı araştırmada gençlerin yüzde 70’inin ekonomik endişe içinde olduğu ortaya çıktı. 

TÜRKİYE İLK 3’TE

OECD yaptığı araştırmada gençlere  “Ailenizin ve kendinizin ekonomik durumuna dair az veya çok endişeniz var mı” diye sordu. Türkiye’de 4 gençten neredeyse 3’ü “Evet, endişeliyim” yanıtı verdi. Araştırmaya katılan gençlerin en çok ekonomik sorun yaşadığı ülkeler ise şöyle sıralandı: Şili, Meksika, Slovenya ve Türkiye.  Araştırmada, evlerinde en az finansal sorun yaşandığını söyleyen gençlerin ise Avusturya, Fransa, Almanya ve Hollanda’da (Yüzde 20’den daha az) yaşadığı ortaya çıktı.

YÜZDE 30'U AKIL SAĞLIĞINI KAYBETTİ 

Araştırmada iş kayıpları da mercek altına alındı. Buna göre Türkiye’de gençlerin yüzde 65’inin evinde pandemi başladığından bu yana bir iş kaybı yaşandı. Türkiye bu oranla araştırmada yer alan 25 OECD ülkesi içinde Estonya ve Meksika ile ilk 3’te yer aldı. Türkiye’deki gençlerin yüzde 30’u bu süreçte akıl ve ruh sağlığını kaybettiğini belirtirken Türkiye bir tek bu alanda OECD ortalamasının altında kaldı. OECD içinde pandemi sürecinde genç kadınların akıl sağlığının erkeklere oranla çok daha fazla bozulduğu verisi de dikkat çekti.

GENÇLER KAALEYE ALINDIKLARINI DÜŞÜNMÜYOR 

Sözcü'de yer alan habere göre OECD araştırması gençlerin pandemi sürecinde hükümetlerinden daha fazlasını yapmasını beklediğini ortaya koydu. Ortalamada her iki gençten biri ‘hükümet pandemi sürecinde daha fazlasını yapabilirdi” derken Türkiye’de ise gençlerin yüzde 78’i hükümetin daha etkin adımlar atması gerektiğini bildirdi. Gençler, kaale alındıklarını düşünmüyor. OECD genelindeki gençlerin yüzde 49’u hükümetlerin bir kamu hizmeti ya da desteği planlarken kendilerinin fikrini dikkate almadığını belirtti.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar