Türkiye'de yaşandı: Afganlar, Afgan kaçırdı, fidye istedi

Türkiye'de yaşandı: Afganlar, Afgan kaçırdı, fidye istedi
Türkiye'ye kaçak yollarla giren Afgan sığınmacılar hakkında yeni bir skandal daha yaşandı. Afgan uyruklulardan oluşan çete, İtalya'ya götürme vaadi ile kandırdıkları 2 Afganlıyı rehin aldı. Burada günlerce işkence gördükleri öğrenilen 2 rehinenin ailesinden fidye istendiği de öğrenildi. Polisin başarılı operasyonu ile Arnavutköy'de tutulan rehineler kurtarılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TÜRKİYE'DE YAŞANDI: AFGANLAR, AFGAN KAÇIRDI!

Türkiye''ye kaçak yollarla giren Afgan sığınmacılar hakkında yeni bir skandal daha yaşandı. Afgan uyruklulardan oluşan çete, İtalya''ya götürme vaadi ile kandırdıkları 2 Afganlıyı rehin aldı. Burada günlerce işkence gördükleri öğrenilen 2 rehinenin ailesinden fidye istendiği de öğrenildi. Polisin başarılı operasyonu ile Arnavutköy''de tutulan rehineler kurtarılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Son zamanlarda yurda kaçak yollarla giren Afganların karıştırdığı suç olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul''un Arnavutköy ilçesinde bir eve operasyon düzenleyen polis ekipleri, Afgan bir çetenin, diğer Afgan uyruklu kişileri yurtdışına götürme vaadiyle kaçırarak fidye istediğini ortaya çıkardı. Afganistan’daki ailelerini arayarak 18 bin dolar fidye vermeleri halinde serbest bırakılacaklarını söyleyen 2 Afganistanlı, 8 gün boyunca işkence gördükleri evden polisin düzenlediği operasyon sayesinde kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, İtalya’ya gitme hayali kuran Afganistanlı Sabır Şükrü ve Süleyman Alanher, kendilerini İtalya’ya götüreceklerini söyleyen 2 Afgan ile anlaştı. Süleyman Alanher ve Sabır Şükrü’yü Arnavutköy’deki bir eve getiren Afgan çete üyeleri el ve ayaklarını bağladı. 8 gün boyunca eve gelen farklı kişiler tarafından çeşitli işkencelere maruz kalan 2 Afgan, aileleri ile telefondan görüntülü görüştürüldü. Rehin tuttukları 2 kişinin Afganistan’daki ailelerinden 18 bin dolar fidye isteyen çete üyeleri, parayı göndermedikleri takdirde rehineleri öldürecekleri söyledi.

TÜRK KOMŞUSU İHBAR ETTİ

18 bin dolar fidyeyi gönderen 2 Afgan’ın aileleri Türkiye’de parayı teslim alacak kişinin kimlik bilgilerinin eksik olması sebebiyle gönderilen parayı alamadı. El ve ayakları bağlı bir halde rehin tutulan Afgan uyruklu 2 kişiden biri, bir yolunu bularak çete üyelerinden birinin telefonunu gizlice alarak bir Türk arkadaşına konum atıp polise haber vermesini istedi. Afgan arkadaşından gelen mesajı polise bildiren Türk komşu, rehin tutulan 2 kişinin kurtulmasında büyük rol aldı. Arnavutköy Merkez Mahallesi’ndeki binanın etrafını saran Arnavutköy Emniyeti Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler binanın bodrum katındaki daireye baskın düzenledi.

HAVALANDIRMADAN KAÇMAYA ÇALIŞTI

El ve ayakları bağlı halde rehin tutulan 2 Afgan, polis ekipleri tarafından kurtarılırken çete üyesi 2 Afgan ise binanın havalandırma boşluğundan kaçmaya çalıştı. Kısa süreli kovalamacanın ardından şüpheliler yakalandı. Binanın bodrum katındaki dairede yapılan incelemede dairenin oda oda kiraya verildiği ve bir diğer odada ise 9 kaçak göçmenin yaşadığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından kaçak 9 göçmen sınır dışı edilmek üzere göç idaresine gönderilirken Süleyman Alanher ve Sabır Şükrü’yü 8 gün boyunca rehin tutan Necibullah Pakistan ve Ferhan Pakistan ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar