Türkiye'de ilk! Tuzla Belediyesi'nden dezenfektanlı bileklik

Türkiye'de ilk! Tuzla Belediyesi'nden dezenfektanlı bileklik
Tuzla belediyesi Kovid-19'a karşı el hijyeni için ‘dezenfektanlı bileklik’ dağıttı. ileklik hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, saat gibi kola takılan ve pratik kullanımı olan üründen ilk başta 5 bin adet dağıtılacağını söyledi.

Korona virüse karşı Türkiye'de bir ilk!

DHA'nın haberine göre, Tuzla Belediyesi, Kovid-19 salgıyla mücadelede vatandaşlara, ‘dezenfektanlı bileklik’ dağıttı. Hem dezenfektan hem bileklik olan ürünü vatandaşlara anlatarak, dağıtımını sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kovid-19 tehlikesinin hala devam ettiğini söyleyerek, yerel yönetim olarak tedbirler konusunda ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Pandemiye ilişkin aldıkları önlemleri sıralayan Dr. Yazıcı, “Maskenin, mesafenin, dezenfektan kullanmanın önemini her defasında vurguladık. Her yerde dezenfektan kullanma imkanı olmuyor, bazen 100 kişinin dokunduğu dezenfektan kutusuna temas ediyoruz, risk artıyor. Daha pratik önlem almak istedik. Yanımızda dezenfektan taşımalıyız” diye konuştu.

kovid-19-ile-mucadelede-dezenfektanlar-kola-takildi-8977-dhaphoto3.jpg

“SAAT GİBİ KOLA TAKILIYOR”

Gün içerisinde fazlaca ellerin yüze gittiğini belirten Dr. Yazıcı, “Bugün Tuzla’da dezenfektanlı bileklikleri dağıttık. Ürünü kolunuza saat gibi takıyorsunuz, içerisine dezenfektan konuluyor. Böylece sürekli yanınızda dezenfektan olmuş oluyor. İnsanlar günde 20-30 kez ellerini yüzüne götürüyor. Herhangi bir yerden almış olduğu virüsü kendisine bulaştırabilir, başkalarına yayabilir. Ama yanınızda sürekli dezenfektan taşırsanız ellerinizi anında dezenfekte edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

25 KEZ SIKILIYOR, 1 GÜN KULLANILIYOR

Dr. Yazıcı şöyle devam etti; "Tam doldurmada 1 gün kullanılıyor, 20-25 kez sıkabilir. Ürünün yanında verdiğimiz dezenfektan biterse kendisi de doldurabilir. Dağıtabildiğimiz kadarıyla ücretsiz dağıtacağız. Şu anda 5 bin kadar dağıtacağız. Ürünün dağıtımı sadece Tuzla’da yapılıyor ama yayılacağını düşünüyorum. Vatandaşa, inovatif ve akılcı bir çözüm sunduk. Kovid-19 salgını zincirini kırmaya çalışıyoruz. Öğreterek, maske, mesafe ve dezenfektanın önemini anlatarak bilekliği dağıtıyoruz. Dağıtımda, gün içinde sürekli dışarıda olan çalışan kesime öncelik vermeyi hedefliyoruz"

kovid-19-ile-mucadelede-dezenfektanlar-kola-takildi-8977-dhaphoto5.jpg

VATANDAŞ BİLEKLİĞİ BEĞENDİ


Dr. Yazıcı, yoldan geçen bir vatandaşa bilekliği anlatarak, verdi. Vatandaş ürünü çok beğendiğini söyleyerek, ‘yılın icadı’ değerlendirmesinde bulundu. Melek Yiğitoğlu ise, “İşimizi kolaylaştırır, rengini de sevdim. Çanta taşımadığım zaman kolumda olur, çok mantıklı buldum” diye konuştu.


Dezenfektanlı bilekliği çok beğendiğini söyleyen Özgür Deneri de “Çok da kullanışlı, çantalarımızda dezenfektan taşıyacağımıza, kolumuzda olması mantıklı. Kendimize ait olmasını ayrıca sevdim. Günlük hayatımda kullanacağım. Bizim gibi çalışan insanlar için çok pratik, hemen sıkabiliriz” dedi.

bileklik.jpg


 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar