Türkiye'de en çok sevilen yerli ve yabancı diziler açıklandı

Türkiye'de en çok sevilen yerli ve yabancı diziler açıklandı
NG Araştırma şirketi, Türkiye'de en çok sevilen yerli ve yabancı diziler ile ilgili yaptığı araştırmayı yayınladı.

Türkiye'nin en çok sevilenleri açıklandı

Çeşitli araştırmaları ile bilinen NG Araştırma şirketi online kamuoyu araştırma platformu olan www.benderimki.com üzerinden gerçekleştirdiği 'Türkiye'de en çok sevilen yerli ve yabancı diziller' anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 

11-14 Şubat tarihleri arasında Türkiye genelinde, 15 yaş üzeri 1914 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmadan dikkat çeken sonuçlar çıktı. 

LİDER ŞAŞIRTMADI 

Katılımcılar tarafından en büyük ilgiyi gören dizi, oldukça büyük bir oy farkıyla, Mucize Doktor. Fox TV’de yayınlanan dizi, seyirciden aldığı büyük beğeniyle yayınlandığı kanalı da zirveye çıkarmış görünüyor. Katılımcıların yüzde 25’i en beğendiği dizinin Mucize Doktor olduğunu belirtirken, yüzde 7’lik oy oranıyla Show TV’nin sevilen dizisi Çukur 2. sırada geliyor. Babil, Hekimoğlu, Seksenler, Bir Zamanlar Çukurova ve Kadın aldıkları yaklaşık yüzde 5’lik oy oranlarıyla 3. sırayı paylaşan diziler. 

GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİLER

Katılımcılar tarafından en çok özlenen Türk dizisi, aldığı yüzde 11’lik oy oranıyla Avrupa Yakası. yüzde 10’luk oy oranıyla Diriliş Ertuğrul 2. sırayı alırken, yüzde 9’luk oy oranıyla Aşk-ı Memnu 3. sırada. Katılımcılar arasında popüler olan diğer diziler sırasıyla; Leyla ile Mecnun (yüzde 7), Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki (yüzde 6), Ezel (yüzde 5).

EN BEĞENİLEN OYUNCULAR KİM? 

Araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların en sevdiği erkek oyuncu yüzde 13’lük oy oranıyla, bu yıl Uluslararası Emmy Ödülünü de kazan, tecrübeli oyuncu Haluk Bilginer oldu. Son dönemde yaptığı dizi ve filmlerle özellikle gençlerin takdirini kazanan Aras Bulut İynemli yüzde 12’lik oranıyla 2. sırada yer alırken, Kenan İmirzalıoğlu ve Halit Ergenç yüzde 9’luk oranlarıyla 3. sırayı paylaştı.

En beğenilen kadın oyuncu sorusunda ise yüzde 13’lük oranıyla Demet Evgar 1. sırada. Fox TV’de yayınlanan Kadın filmi ile büyük beğeni toplayan Özge Özpirinçci yüzde 11’lik oranla 2. sırayı alırken, Beren Saat yüzde 9’luk oranıyla 3. sırada.

YABANCI DİZİLER SORULDU 

Katılımcılara son 10 yıl içerisinde yayınlanan en beğendikleri yabancı dizinin hangisi olduğu sorulduğunda yüzde 25’lik oranla Game Of Thrones ilk sırada çıktı. yüzde 22’lik oy oranıyla La Casa De Papel 2. sırada. Sherlock ve Prison Break dizileri de yüzde 14’lük oranlarıyla 3. sırayı paylaşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar