Türkiye, siber saldırı altında

Türkiye, siber saldırı altında
Türkiye Cumhuriyeti'nin şu anda toplam 170 siber saldırı ile en fazla hedef olan ülke olduğu görüldü.

Türkiye'de yaşayan vatandaşlar, öğleden sonra internetin, Facebook ve Google kesintisi ile sarsıldı. Belli bir süre erişimleri engellenen Türk vatandaşlar, sorunun neden kaynaklı olduğunu aramaya başladı. Bir siber saldırı veri sitesinden alınan verilere göre, Türkiye Cumhuriyeti en fazla hedef olan ülkeler arasında ilk sıraya yerleşti. Toplamda 170 saldırıya uğrayan Türkiye, bu rakamla ilk sırada yer aldı. Türkiye, siber saldırı altında olan diğer ülkeler ile arasındaki fark ile de dikkat çekti.  

ART ARDA GELİYOR

Türkiye'ye yönelik siber saldırıların art arda gelmesi de dikkat çeken bir başka nokta oldu. Ülkemize gerçekleştirilen saldırıların Hindistan, Polonya, ABD ve Güney Kore kaynaklı olduğu kaydedildi.  

TÜRK TELEKOM AÇIKLAMA YAPTI

Türk Telekom'dan sorun ile ilgili yapılan açıklamada, erişim aksaklıklarının 'Siber Saldırı' ile ilgili olduğu öne sürüldü. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız.

Benzer bir sorun 19 Aralık tarihinde yaşanmış ve 2 saat boyunca Google servislerine erişim sağlanamamıştı.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar