Türkiye Manavgat ile tek yürek oldu! Koliden çıkan not duygu dolu anlar yaşattı

Türkiye Manavgat ile tek yürek oldu! Koliden çıkan not duygu dolu anlar yaşattı
Manavgat'ı kasıp kavuran yangın felaketinin ilk gününde Manavgat Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde oluşturulan Yangın Dayanışma Merkezi'ne Türkiye'nin 81 ilinden yardım yağıyor.

Türkiye Manavgat ile tek yürek oldu

Koliden çıkan not duygu dolu anlar yaşattı

+++++

Sosyal medya duyurusunun ardından Türkiye'nin dört bir yanından Manavgat'a yardım göndermek isteyen vatandaşlar, tırlar dolusu temel gıda malzemesi, soğutucu araba, kamyon, saman balyası ve hayvan yemi göndererek yaraların sarılmasına destek verdi. Manavgat'ı etkisi altına alan ve hayatı durma noktasına getiren yangına karşı, Atatürk Kültür Merkezi'ne gelerek Manavgat Belediyesi'nin kampanyasında çalışma gerçekleştiren yüzlerce Manavgatlı, yaraları sarmak için gece gündüz demeden yoğun çaba sarf ediyor.

"KALK AYAĞA KOCA YÖRÜK"

Kimi vatandaşlar özel araçlarıyla topladıkları yardımları Atatürk Kültür Merkezi'ne ulaştırırken kimileri ise Manavgat Belediyesi çalışanları ile koordineli çalışma gerçekleştirerek temel ihtiyaç malzemelerini vatandaşlara birlikte ulaştırıyor. Gönüllü vatandaşların yer aldığı yardım çalışmalarında, gıda kolilerinden çıkan 'Kalk Ayağa Koca Yörük' yazılı destek mesajları ise zaman zaman duygu dolu anların yaşanmasına da sebep oldu.

yoruk.jpg

 

Tüm Türkiye'nin yüreğini yakan orman yangınlarında Manavgat halkı için seferberlik çalışması gerçekleştiren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yardım kampanyasının başlamasının ardından yaraları birlikte sarmaya çalıştıklarını belirtti.

Başkan Şükrü Sözen, "İçimizi ve yüreğimizi yakan orman yangınlarının başladığı ilk günden itibaren vatandaşlarımız için ne yapabiliriz düşüncesiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde temel ihtiyaçlardan oluşan malzemeleri toplama çalışması başlattık. Sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız duyurulara tüm Türkiye destek vererek tek yürek oldu.

Binlerce Manavgatlı kardeşimiz, çalışmalarımıza gönüllü katılarak mağdur olan vatandaşlarımız için gece gündüz demeden malzemeler taşıyor. Bizlere destek veren ve sahip çıkan tüm Türkiye'ye Manavgatlı hemşehrilerimiz adına yürekten teşekkür ediyorum. Birlik içinde olarak zor zamanları beraber atlatmanın ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gördük.

Emeği geçen, katkı sunan herkesten Allah razı olsun. Tüm yaralarımızı birlikte saracağız. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, tüm halkımıza tekrardan geçmiş olsun diyorum" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar