Türkiye ilk defa Günboyu'ndan okumuştu! Rıdvan Dilmen'in sözleri sonrası herkes kavga ediyor

Türkiye ilk defa Günboyu'ndan okumuştu! Rıdvan Dilmen'in sözleri sonrası herkes kavga ediyor
Erman Toroğlu'nun kendisi hakkında "şeytan" ifadesini kullanmasına canlı yayında yanıt veren Rıdvan Dilmen, "terör örgütü lideriyle ilişkili olan isimleri açıklayacağım" sözlerinin ardından Günboyu olarak Dilmen'in açıklayacaklarını ilk olarak Türkiye'ye duyurmuştuk. Dilmen'in Günboyu'nu doğrulayan açıklamalarının ardından spor medyasında herkes birbiriyle kavga etti.

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

Spor medyasında yaşanan kavga Türkiye'nin gündeminde birinci sıraya yerleşti. 

Her şey A Spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun Rıdvan Dilmen hakkında "şeytan" ifadesini kullanmasıyla başladı.

Toroğlu, MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın Rıdvan Dilmen'in isteğiyle göreve getirildiğini öne sürmüş, İbrahim Seten de yaptığı paylaşımda "Rıdvan Dilmen Sezonu'nda anca Şeytan'ın dediği olur" ifadelerini kullanmıştı.

Rıdvan Dilmen ise ortaya atılan bu iddialar ve söylenen sözlere karşı "terör örgütü lideriyle ilişkili olan isimleri açıklayacağım" diyerek fırtınanın geleceğini haber veriyordu.

GÜNBOYU YİNE ERKEN DAVRANDI

Dilmen'in bu açıklamalarının ardından Günboyu yaptığı çalışmanın ardından Türkiye'ye konunun ne olduğunu açıklayan bir haber yayınladı. 

İşte o haber:

Günboyu'nun yayınladığı bu haberin ardından Rıdvan Dilmen'in dün akşam yaptığı açıklamalar da haberimizi doğruladı. Dilmen'in açıklamaları haberimizi doğrulamakta kalmadı, Türkiye'deki tanınan birçok spor yorumcusu ve gazetecinin adeta kavga etmesine yol açtı.

"RIDVAN DİLMEN SEZONU DEDİLER"

İşte Rıdvan Dilmen'in o açıklamalarından önemli bölümler:

"Bu yıl tuhaf bir durum oldu. Serdar Tatlı diye eski hakem, daha önce MHK başkan yardımcılığı yapmış, benim de yakinen tanıdığım ve sevdiğim bir arkadaş MHK başkanlığına geldi. Ne olduysa, bir şey oldu. Ne oldu? Daha ilk hafta maçı oynandı. Hatta başlamadan önce başladı. 'Lig dizayn ediliyor', 'Ali Koç - Rıdvan Dilmen sezonu', Levent Tüzemen, 'Eskiden ölenlere verilirdi, şimdi yaşarken Rıdvan Dilmen sezonu yapalım' gibi gibi. İlk hafta bitti, geçen yıl 34. hafta boyunca hakem rezaletleri anlattılar. Yerle bir ettiler. Erman Hoca ve Ahmet Hoca dahil. Zekeriya Alp, hakemler, kurullar derken bitti. Bir tane MHK Başkanı geldi. Diyelim ki ben getirdim. Daha maçlar başladı ya. Ne yaptı bu arkadaş! Hakemlik kariyerinde oyuncu olarak onun yönettiği maçta oynayanlar veya teknik adamlar, bu eleştiriyi yapanların (Serdar Tatlı) 'Adam değil' deme şansları var mı? Düzgün bir arkadaştır. Kimseyi de tanımam. Hayatımda bir kere konuştuğum kimse yok komitede."

 

"Ne oldu ağabey! Hani lig dizayn ediliyordu. Zekeriya Alp hiç demediniz. Yusuf Hoca, Sabri Çelik geldi. Dizayn nasıl olur anlatacağım. Beni rahat bırakın dedim. Ben bir sürü rahatsızlık yaşadım, benimle uğraşmayın dedim. Türkiye'de 10 tane futbol adamı varsa, biri de benimdir. Benim fikrim alınabilir. Oğuz Çetin'i TFF'ye ben almışım. Şenol Güneş, Fatih Terim, Tolunay Kafkas'ı kim aldı? Oğuz Çetin ve Rüştü Reçber de 100'den fazla milli olmuştur bu arada. Böylesine insanları halka karşı, tribünlere karşı manipüle ediyorlar."

 

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kesinlikle ve kesinlikle 'Temiz Eller' gibi operasyon yapması lazım. İstanbul Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı'nın hepimizi, federasyonu, hakemler, temsilciler, gazetecilerin GBT'den geçirilmesi lazım. Maliye'nin ben de dahil bütün bu gazetecilerin girilmesi lazım. Nasıl vatandaşlardan vergi alınıyorsa, alınması lazım."

 

"Bu yapılanma nasıl oldu. Bu arkadaşların benim için yaptığı kampanyaların tweet'lerini bir koyalım. (İbrahim Seten'in tweet'i üzerine) Ben 6 senedir Fenerbahçeliyim, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu konuşmadım. 'Sonra ağlamasın kimse' falan. Selçuk Dereli de var da, o siyaset yapıyor. (İbrahim Seten'in bir diğer tweet'i) Ali Koç artı bir kısım siyaset desteğiyle Ferit Bey'i başkan yaptırmak istiyormuş. TFF başkanvekillerinden Mehmet Baykan'ı Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Aslan arıyor. Diyor ki, 'Siz, Rıdvan Dilmen ve Ferit Şahenk, TFF başkanlığı için yemek yemişsiniz.' Sen niye ararsın ya, nedir maksadın! Ferit Bey ile Mehmet Baykan Bey yemek yememiştir. Sen kaç senedir böyle işler yaptığın için mi oluyor bu. Diyelim ki yemek yedik. Neden yaptığınızı da anlatacağım. (İbrahim Seten'in bir diğer tweet'i) Beni TFF başkanı yapacaklarmış, yapın."

FIRTINA KOPTU

Rıdvan Dilmen'in bu açıklamaları adeta medyada fırtına kopmasına neden oldu. Sosyal medya başta olmak üzere neredeyse herkes birbirine girdi. 

Taraftarlar takım ayırt etmeksizin içini dökerken spor yorumcuları ve gazeteciler de kavgaya tutuştu.

ALTAYLI-ERCAN TANER KAVGASI

Bloomberg'te çarpıcı açıklamalarda bulunan gazeteci Fatih Altaylı, Ercan Taner'i hedef aldı."Ercan Taner kafan mı iyi? Beni arıyormuşsun, açmıyormuşum. Ulan telefon burada duruyor. Kim bilir hangi numarayı arıyorsun?" diyen Altaylı, kameralara telefonunu gösterirken Ercan Taner'in numarasını paylaştı.

Altaylı, sözlerine şöyle devam etti:

"Ercan Taner bu akşam iş tuttuğun çeteye laf ettim diye mi hakaret ediyorsun. Seninle yargıya gideceğiz kardeşim. Ercan Taner'e birileri 'Fatih Altaylı'ya saldır' talimatı veriyor. Benim yayında olduğumdan bile haberi yok. Böyle utanmaz bu adamlar." 

Fatih Altaylı'nın sözleri üzerine Ercan Taner Twitter hesabından, "Ya Fatih Altaylı sen ne işsin?Dürüst insanlara sallama Fatih Altaylı.Ben seni arıyorum telefonu bile açmıyorsun Fatih." ifadelerini kullandı. Ancak Taner, bir süre sonra bu paylaşımlarını sildi. 

Altaylı'nın açıklamaları sonrasında Taner, paylaşımında, "Fatih ile konuştum herhalde yanlış anlaşılma var galiba." açıklamasında bulundu. 

Daha sonra Taner, Fatih Altaylı'nın telefon numarasını paylaştı. Altaylı'nın telefon numarasını paylaşan Taner, "Canlı yayında benim telefon numaramı veren arkadaşın telefonu Sevgilerimle..." paylaşımında bulundu.

ALTAYLI-ERSİN DÜZEN KAVGASI

Dün gece Bloomberg ekranlarında yayınlanan programda konuşan Fatih Altaylı, "Günahını almayayım ama böyle böyle deniyor: Ersin Düzen, ayda 400 bin TL TRT'den, 100 bin TL de TFF'den alıyor. Rıdvan Dilmen'in söylediklerinin %95'i doğrudur. %5'ini de ben bilmiyorumdur. Rıdvan Dilmen'in bastığı yerden ses geldi. Rıdvan Dilmen, arı kovanına çomak soktu. Söylediklerinin altına imza atarım" dedi.

Ersin Düzen ise TRT Spor'da yayınlanan Stadyum programı sırasında Altaylı'ya cevap verdi. Düzen, Altay'lı iddiasını ispatlamaya davet ederek, "Fatih Altaylı benim için ayda TRT'den 400 bin TL, TFF'den 100 bin TL maaş alıyor diye iftira attı. Yeter artık! İspatla, bir daha ekranlar benim yüzümü görmeyecek. Eğer ispatlayamazsan sen ne yapacaksın?" dedi.

Açıklamalarının kariyerinin noktalamasına neden olabileceğini vurgulayan Ersin Düzen, "Ben namusumla, lekem olmadan yaşadım bu ülkede. Burama geldi! Sürekli insanlar birbirine iftira atıyor. Meslek kariyerim sona erecek olsa bile bu konuşmayı yaptım. Bende yürek var! Çünkü benim alnım açık. Hadi bakalım iftirayı ispatlayamazsınız siz ne yapacaksınız?'' ifadesini kullandı ve daha sonra moderatörlüğünü üstlendiği programı erkenden bitirdi.

Ersin Düzen ayrıca, söylenildiği gibi 500 bin TL değil bu rakamın onda biri kadar para aldığını ifade etti.

EMRE BOL-EVREN TURHAN KAVGASI

Spor medyası Rıdvan Dilmen'in açıklamalarının ardından Fatih Altaylı, Ersin Düzen ve Ercan Taner arasındaki tartışmayı konuşurken A Spor canlı yayınında da bir kavga yaşandı. 

A Spor canlı yayınında Emre Bol ile Evren Turhan’ın tartışması sonrası Evren Turhan "Seninle bir daha yayına çıkmam" diyerek yayını terk etti.

Evren Turhan, Emre Bol ile Galatasaraylı futbolcu Arda Turan ile ilgili tartışma yaşadı. Turhan, Emre Bol’un "Arda Turan’ı ben senin gibi millet beni sevsin diye övmem. Arda, beni yarın öbür gün beni arar diye övmem. Ben burada neyse onu söylerim" sözleri üzerine, "Sen nasıl konuşuyorsun. Terbiyesizlik yapma. Beni ne zannediyorsun sen. Ben bir daha seninle aynı programa çıkmam” dedi ve canlı yayını terk etti.

AHMET ÇAKAR KENARDAN İZLEDİ

Türk spor medya tarihinin en büyük kavgası yaşanırken eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın tartışmalara ilişkin yaptığı yorumlar dikkat çekti.

Beyaz TV'de yayınlanan Derin Furbol'da açıklamalarda bulunan Ahmet Çakar, şunları söyledi:

"Bize 40 senede şunu öğrettiler; Ortamda kaos varsa sen sakin kal. Kenara çekil, izle. Kim kime ne yapyor? Sonra icraat yaparsın. Kaotik durumlarda bir hakem sakin kalacak, biraz geri çekilecek, 'bitti mi beyler' diyecek. Sonra (kırmızı kart çıkararak) Hasan, Hüseyin, Ali, Veli... Hamama! Attım sizi oyundan." 

RASİM OZAN KÜTAHYALI SESSİZ KALDI

Beyaz TV'de Derin Futbol programının yorumcusu olan Rasim Ozan Kütahyalı ise Rıdvan Dilmen'in "Gelelim Rasim Ozan Kütahyalı'ya. Sen 3 Temmuz sürecinde FETÖ sevdalısıydın" sözleri ve Boşnak vatandaşlara yönelik hakaretlerini hatırlatmasının ardından sessiz kalmayı tercih etti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar