İngiltere, Türkiye'yi 'kırmızı listeden' çıkarmadı

İngiltere, Türkiye'yi 'kırmızı listeden' çıkarmadı
İngiltere, kovid-19 ile ilgili seyahat kısıtlaması yapılan ülkelerin listesini güncelleyerek, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarmadı. Türkiye'den ülkeye gelenler 10 gün boyunca bedelini kendilerinin ödediği otellerde karantinada kalacak.

Türkiye hala kırmızı listede!

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, kovid-19 ile mücadele kapsamında oluşturduğu ve "trafik ışığı sistemi" adını verdiği seyahat listesini güncelledi. Kırmızı, sarı ve yeşil olarak gruplandırılan ülkeler, her üç haftada bir yapılan rutin güncelleme ile çarşamba akşamı Ulaştırma Bakanı Grant Shapps tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

İZLEME LİSTESİ

Buna göre sarı listede bulunan Bulgaristan, Hırvatistan, Hong Kong ve Tayvan yeşil listeye alınırken, yeşil listede bulunan İspanya'nın gözde turizm beldesi Balear Adaları sarı listeye alındı. Yeşil listede bulunan İsrail ile Portekiz'in Madeira adaları için ise sarıya geçme riski altında bulunduğu notu düşürülerek izleme listesine alındı.

DÖRT ÜLKE KIRMIZI LİSTEYE ALINDI 

Sarı listede bulunan dört ülke kırmızı listeye alındı. Bu ülkeler Küba, Endonezya, Myanmar ve Sierra Leone olarak sıralandı. 12 Mayıs tarihinden beri kırmızı listede yer alan Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılmaması sosyal medyada tepki çekti.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar