Türkiye gazetesinden 'Hz. Muhammed' sansürü

Türkiye gazetesinden 'Hz. Muhammed' sansürü
Türkiye gazetesi, Ayasofya'da ibadete açılan yapıda yer alan ve üstünde ‘Hz. Muhammed’ yazan levhayı sansürledi. Gazetenin bu sansürü kafalarda soru işareti yarattı.

İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesi, Ayasofya konusunu manşetine taşıdığı bugünkü sayısında Hz. Muhammed sansürüyle gündem oldu. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ayasofya iç meselemiz” ifadelerini manşet yapan gazete, manşet fotoğrafında da Erdoğan’ın Ayasofya’daki Rabia işareti yapan pozuna yer verdi. Ancak gazete, Erdoğan’ın Rabia işaretini yaptığı elinin arkasında bulunan ve üstünde Arapça Hz. Muhammed yazan levhayı bulanıklaştırarak sansürledi.

Türkiye gazetesi, bu sansürü neden yaptığına ilişkin bilgi vermedi.

RABİA İŞARETİYLE BAĞLANTISI VAR MI? 

Birgün'ün haberine göre, gazetenin bu sansürü neden yaptığına dair iki ihtimal öne çıkıyor. Bunlardan birincisi, sansürün bir hata sonucu yapıldığı. İkincisi ise Hz. Muhammed yazınının bir siyasi sembol olan Rabia işaretinin arkasında görülmesinin gazete tarafından uygun bulunmaması. Bu durumda da söz konusu fotoğrafın neden tercih edildiği sorusu akıllara geliyor.

Öte yandan aynı fotoğrafa yer veren diğer yandaş gazetelere bakıldığında böyle bir sansür yöntemine başvurulmadığı görülüyor.

turkiye-gazetesinden-ayasofya-daki-hz-muhammed-levhasina-sansur-755903-1.jpg
Fotoğrafın orijinal hali 

turkiye-gazetesinden-ayasofya-daki-hz-muhammed-levhasina-sansur-755900-5.jpg


Sansürlü hali 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar