Türkiye ev sahipliği yapacak! Kritik tarih belli oldu

Türkiye ev sahipliği yapacak! Kritik tarih belli oldu
Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek, Afganistan Barış Süreci Konferansı'nın takvimi netleşti. Taraflar, 24 Nisan-4 Mayıs'ta bir araya gelecek.

Barış Süreci Konferansı'nın tarih belli oldu

Masada, Amerika Birleşik Devletleri Temsilcisi Zalmay Halilzad Afganistan yönetimi ve Taliban olacak. Toplantıların 10 günlük maraton şeklinde yapılması planlanıyor.

GÖZLER İSTANBUL TOPLANTISINDA

Afganistan müzakerelerinde tıkanıklığın aşılamaması ve ABD'nin taahhüt ettiği yabancı güçlerin çekilme tarihinin yaklaşması, uluslararası toplum açısından Afganistan'da tehlike çanlarının çalmasına neden oldu.

Afganistan'da askeri güç bulunduran çok sayıda NATO ülkesi, belirsizliğin giderilmesini bekliyor. Halihazırda ülkede, ABD askerlerinin sayısı, diğer ülke askerlerinin toplamının altında bulunuyor.

ABD ve NATO'nun Afganistan'dan çekilmesi durumunda, bu ülkede askeri güç bulundurmaya devam edecek ülkelerin Kabil yönetimiyle ikili anlaşmalar yapması gerekecek.

Böyle bir dönemde, Türkiye'nin görüşmelere ev sahipliği yapması gündeme geldi. Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) ve Katar ile eş güdüm halinde Afgan taraflarla temaslar yürütüyor.

Kaynaklara göre, Türkiye, taraflara ara buluculuk ya da kolaylaştırıcı rol dayatma arayışında değil. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar