Türkiye Diyanet Vakfı'nın 3 görevlisinin geceliği 2 bin lira olan beş yıldızlı otelde konakladığı ortaya çıktı!

Türkiye Diyanet Vakfı'nın 3 görevlisinin geceliği 2 bin lira olan beş yıldızlı otelde konakladığı ortaya çıktı!
Pakistan'da Çin Büyükelçisi'nin de kaldığı 5 yıldızlı otelin otoparkında meydana gelen patlamada 5 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Ramazan Etkinlikleri kapsamında otelde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı görevlisi 3 kişinin de otelde kaldığı ortaya çıktı. 

UĞUR CAN BİÇER - GÜNBOYU 

Pakistan'ın Quetta şehrindeki 5 yıldızlı Serena Hotel'de meydana gelen patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiği 12 kişinin de yaralandığı bildirildi. 

Emniyet yetkilileri, patlamanın kaynağının ilk incelemelere göre bomba yüklü araç olduğunu belirtti. Bomba imha ekipleri, 40 ila 50 kilogram arası patlayıcı maddenin saldırıda kullanıldığını açıkladı.

Öte yandan, Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin'in İslamabad Büyükelçisi Nong Rong'un ve Çinli diplomatların otelde kaldığını ancak patlama sırasında otelde bulunmadıklarını söyledi.

Patlama yaşandığı sırada Türkiye Diyanet Vakfı'nın 3 üyesi de otelde bulunuyordu. 

Diyanet Vakfı üyeleri patlamadan yara almadan kurtuldu. 

Türkiye Diyanet Vakfı üyelerinin kaldığı 5 yıldızlı otel ise dikkat çekti. 

Bölgede bulunan en lüks otel olma özelliğini taşıyan Quetta Serena Hotel'in Hotels.Com'da görünen gecelik konaklama fiyatı yüzde elli indirimli haliyle kişi başı bin 52 lira. 

hotel1.jpg

5 yıldızlı otelin sayfasında "Yorucu bir günden sonra herkes başını koyacak bir yastık arar. Quetta otellerinden Quetta Serena Hotel, dinlenmek ve zindelik kazanmak için çok uygun bir seçenek. Aileler için uygun ortamıyla ve harika restoranlarıyla bilinen Quetta Serena Hotel, konuklarına Quetta'nın tadını çıkarmada kolaylık sağlıyor." ifadeleri kullanılmış. 

Otellin özellikleriyle ilgili de şöyle denilmiş: 

"Quetta Serena Hotel odaları, klima, mini bar ve oturma alanı olanaklarıyla konuklara oldukça konforlu ve pratik bir deneyim sunuyor. Konuklar ayrıca ücretsiz wifi sayesinde internete de bağlanabilir.

24 saat açık resepsiyon, oda servisi ve concierge, bu otelin sunduğu hizmetler arasında. Havuz ve restoran olanakları ise konaklamanızı daha da özel kılacak. Quetta Serena Hotel konaklamanıza aracınızla geliyorsanız, ücretsiz otopark hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Eğer İtalyan restoranı seviyorsanız, yörenin bu sevilen mutfağını tadabileceğiniz Italian Creamz, Quetta Serena Hotel'e oldukça yakın.

Seyahatinizin amacı ister iş ister tatil olsun, Quetta Serena Hotel, Quetta seyahatinizi unutulmaz kılacak." 

İŞTE OTELDEN BAZI FOTOĞRAFLAR 

otel2-002.jpgotel3-002.jpgotel4-001.jpgotel5.jpg

DİYANET VAKFI KURUMSAL MÜDÜRÜ NE DEDİ? 

"RAMAZAN ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ORADAYDILAR"
 
Diyanet Vakfı Kurumsal Müdürü Yasin Dedaş, Günboyu'na yaptığı açıklamada 3 Diyanet görevlisinin Ramazan Etkinlikleri kapsamında Pakistan'a gönderildiğini ifade etti. 

5 yıldızlı otelin mastaflarının Diyanet tarafından mı yoksa başka kaynak tarafından mı karşılandığına yönelik sorumuza Dedaş, projenin kendisiyle ilgisi olmadığını, bilmediğini söyledi.   

DİYANET VAKFI GELİRLERİ 

Türkiye Diyanet Vakfı resmi internet sitesindeki bilgilere göre Vakfın geliri 1.248.874.765,17 lira olarak gözüküyor. Gider toplamı ise 1.039.795.367,90 lira olarak kaydedilmiş.   

diyanet-gelir.jpgdiyanet-gider.jpg

 

2021 BÜTÇESİ NE KADAR? 

2020 yılında yaptıkları 10.9 milyar liralık harcamayla Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlıklarından fazla harcama yapan Diyanet'in 2021 yılı bütçesi de 12.9 milyar lira olarak belirlenmişti.  
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar