Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’e haciz şoku

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’e haciz şoku
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı, Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül’ün mallarına haciz geldi. Haciz kararı, Mustafa Sarıgül’ün, İstanbul’un çeşitli yerlerinde akaryakıt istasyonlarına sahip olan Mustafa Turan’a 4 milyon 117 bin TL borçlu olması nedeniyle verildi. 

2021 yılına, kurduğu yeni parti ile giren Mustafa Sarıgül’e İstanbul 4. İcra Dairesi'nden kötü haber geldi. Türkiye Değişim Partisi ile iddialı bir çıkış yapmaya çalışan Sarıgül’ün, İstanbul’un çeşitli yerlerinde akaryakıt istasyonlarına sahip olan Mustafa Turan’a 4 milyon 117 bin TL borçlu olduğu ortaya çıktı.

Oda TV'den Furkan Karabay'ın haberine göre; Turan verdiği borçların tahsil edilmemesi üzerine yasal yollara başvurdu ve icra takibi başlatıldı.

Sarıgül’ün icra kararı çıkarılan malları arasında, AUDI marka otomobil, daireler ile İstanbul ve Ankara’daki arsaları yer aldı. Mustafa Turan’a borçlu isimler arasında, eski CHP’li ve bir zamanlar Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Hüseyin Avni Sipahi de yer aldı.

SARIGÜL VE SİPAHİ'DEN AÇIKLAMA

Mustafa Sarıgül “Bugün Savcılık kapalı, müracaatımızı yapacağız. Pazartesi ya da Salı günü gerekli açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız. İnsanın başına hayatta her şey gelebiliyor ama hukuk bunu halledecektir” dedi.

Borçlular arasında yer alan Hüseyin Avni Sipahi ise şu ifadeleri kullandı:

"Haciz alacaklı tarafından hukuki olarak bana ve Sarıgül’e yapıldı. Sarıgül, Savcılıkların kapalı olduğunu pazartesi veya salı günü müracaat ederek açıklama yapacağını söylemiş. Türkiye’yi yönetmeye talip bir kişinin önce borcunu ödemesi gerekir daha da önemlisi savcılıkların açık olduğunu, nöbetçi savcılıkların görev başında olduğunu bilmemesi vahimdir. İcra Daireleri açık borçlunun borcunu ödemesini beklemektedir. Borçlu bedelini yatırıp itiraz edebilir."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar