Türkiye aleyhinde konuşan Suriyeli'ye Yunan dayağı

Türkiye aleyhinde konuşan Suriyeli'ye Yunan dayağı
Suriye'de şehit edilen askerlerimiz için skandal ifadeler kullanan Suriyeli şahıs, Avrupa'ya geçmek isterken Yunan polisinden dayak yiyerek, Türkiye tarafına geri gönderildi.

Türkiye'de çekilen bir videoda, Suriyeli olduğu belirtilen şahıs,  BBC Türkçe mikrofonlarına "Burada Suriyeli göremiyorum, herkes yabancı. Suriyeliler yüzde 25 kadar geri kalanlar Afgan. Biz buraya okumak için geldik. Okumadık, hiçbir şey kazanmadık. 8 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz, hiçbir şey yapmadık. Bizim arkadaşlarımız Avrupa'da yaşıyor. Hepsi üniversiteden mezun oldu ama biz hiçbir şey kazanmadık. Orada İngilizce de öğretmişler hem yaşamak da kolay. Burada hem çalışmak hem yaşamak zor. Millet bize "Bizim askerlerimiz Suriye'de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz" diyor. Sanki biz size dedik "Gidin bizim yerimizi kurtarın" Siz bizi kurtarmaya değil, sınırınızı kurtarmaya gittiniz. Bizi düşünmediniz, kendinizi düşündünüz" diye konuşmuştu. O şahıs hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

ÇIPLAK ŞEKİLDE GERİ YOLLADILAR 

Sınırı geçen bazı sığınmacılara müdahalede bulunan Yunanistan güvenlik güçleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıları darbettikten sonra yarı çıplak halde Meriç Nehri'nden geri gönderdi. Edirne'nin sınır köylerine gelen sığınmacılara köylüler battaniye ve kıyafet verdi. Vücutlarında darp izleri olan ve ıslanan sığınmacılar ateş yakarak ısınmaya çalıştı. 

sanki-biz-dedik-bizi-kurtarin-diyen-suriyeliyi-12992272-5389-m.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar