Türk ve ABD jetlerinden ortak devriye!

Türk ve ABD jetlerinden ortak devriye!
Türk ve Amerikan Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları ortak NATO devriye görevi gerçekleştiriyor.

Türk ve Amerikan Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları ortak NATO devriye görevi gerçekleştiriyor. NATO Sözcüsü Oana Lungescu, yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının İzlanda ve Polonya üzerinde devriye görevi gerçekleştirdiğini söyledi.

Lungescu, “Müttefiklerimiz ABD ve Türkiye’ye NATO’nun hava denetimi katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Denetimler gökyüzünün günün her saati daha güvenli olmasını sağlıyor. Bu müttefiklerin görev anındaki işbirliğini ortaya koyarken NATO’nun kapasitesini ve tüm müttefikleri korumasını gösteriyor” dedi.

VOA News'de yer alan habere göre, göreve ABD Hava Kuvvetleri’nden 4 adet F-15 uçağı ve Türk Hava Kuvvetleri’nden 4 adet F-16 uçağı katıldı. Türk jetleri Salı günü Polonya üzerinde uçuşlar yaparken Amerikan jetleri dün İzlanda semalarında uçtu. Görev kapsamında Türk savaş uçakları ve 80 kişilik askeri personel Eylül ayının ortasına kadar Polonya’da kalacak.

NATO açıklamasında ayrıca müttefik kuvvetlere ait savaş uçaklarının 24 saat boyunca Avrupa semalarında görev ve izleme yaptıkları hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca geçen yıl bu görevler sırasında 400’den fazla hava sahası ihlalinin engellendiği, bu ihlallerin büyük kısmının Rusya tarafından yapıldığı ifade edildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar