Türk hacker, Mehmet Aydın'ın adresini buldu

Türk hacker, Mehmet Aydın'ın adresini buldu
Hayali çiftlik sistemi ile binlerce vatandaşı dolandıran Mehmet Aydın'ın bulunduğu yerin adresinin Türk bir hacker tarafından bulunduğu iddia edildi.

Türk hackerlar, Çiftlik Bank ile yüz binlerce liralık dolandıran 'Tosuncuk' Mehmet Aydın’ın cep telefonuna sızarak konumuna ulaştığını belirtti. Hackerlar; talep edilmesi, halinde elde ettiği bilgileri güvenlik birimleri ile paylaşacağını belirtti.

YERİNİ DEĞİŞTİRMEDİ 

Aydın'ın firar ettiği 2018 yılında kullandığı cep telefonuna güvenlik açığı üzerinden erişim sağlayan Türk siber güvenlik uzmanı Mesut Uçar, Tosuncuk'un nerede olduğuna ilişkin sinyallere ulaştığını ve Türkiye'den firar ettiği tarihten bu yana aynı bölgede olduğunu iddia etti. 

SÖYLENENLERDEN BAŞKA YERDE 

Uçar, Aydın'ın IP adresi ile detaylı konum bilgilerine rahatlıkla ulaşabildiğini ve Aydın'ın sanıldığı gibi Ukrayna, Kıbrıs veya Dubai gibi ülkelere hiçbir zaman gitmediğine dikkat çekerek, Türkiye'den firar ettiği günden bu yana Brezilya Sao Poula'da Torre Jacarandá - Av. Marcos Penteado de Ulhoa Rodrigues adresinde olduğunu ifade etti.

ŞİRKET KURDU 

Siber Güvenlik Uzmanı Uçar'ın Mehmet Aydın'a ilişkin paylaştığı konum verisi mobil haritalar üzerinden aratıldığında ise iki plazanın yer aldığı bir iş merkezi çıkıyor. Çiftlik Bank sisteminin çökmesinin ardından Türkiye'den kaçan Aydın'ın Uruguay'da inşaat şirketi kurduğu iddia edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar