Turgay Güler, CHP'li Mahmut Tanal'a tazminat ödedi

Turgay Güler, CHP'li Mahmut Tanal'a tazminat ödedi
Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesine katılan CHP'li Mahmut Tanal'ı, 'Terör eylemine katılmakla' itham ederek hedef gösteren Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, kaybettiği dava sonucu Tanal'a tazminat ödedi.

Sunuculuğunu yaptığı Ülke TV’deki programda PKK'lıların saldırısı sonucu öldürülen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesini 'terörist cenazesi' olarak niteleyen ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı “Bu Mahmut Tanal arkadaşın PKK cenazesinde ne işi var” sözleriyle hedef alan Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Ankara 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 5 bin TL tazminata mahkum edilmişti.

TAZMİNATI TANAL’IN HESABINA YATIRDI

Turgay Güler ve Ülke TV, karara hiçbir itirazda bulunmadan Tanal’ın banka hesabına para cezası tutarını yatırdı.

Turgay Güler ve program yaptığı Ülke TV’den kazandığı paranın eline geçtiğini belirten CHP’li Tanal, “Umarım yargının verdiği bu karar kendisine ders olmuştur. Bundan sonra insanlara iftira atmadan önce, hakaret etmeden önce, iktidara muhalif gördüğü siyasetçilere ‘terörist’ yaftası yapıştırmadan önce iki kere düşünsün. Turgay Güler’den kazandığım parayla vatandaşlara ikramda bulunacağım” dedi.

ANDIMIZ VE ATATÜRK'TEN RAHATSIZ OLDU

Turgay Güler, 25 Ekim 2018 tarihli yayında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı hedef almıştı.

Tanal’ın “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kürt kökenli bir vatandaşı olarak çocukluğumda her sabah andımızı okudum. Bunu hakaret olarak algılamadım. Andımız bana vatan, millet, Atatürk sevgisi, büyüklere saygı ve küçüklere sevgi duygusu aşılamıştır” şeklindeki sosyal medya paylaşımını eleştiren Turgay Güler, “Bu arkadaşın ne vatan sevgisi var, ne millet sevgisi var, ne Atatürk sevgisi var, ne büyüklerine saygı, ne küçüklerine sevgi, bunların hiçbiri yok bu arkadaşta” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Tanal, bu ifadelerinden dolayı “Hukuka aykırı söylemlerle kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla Turgay Güler hakkında tazminat davası açmıştı.

Tanal’ın talebini değerlendiren Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ülke TV programcısı Turgay Güler’i 5 bin TL manevi tazminata mahkum etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar