Türel'i eleştiren AKP'li başkana İYİ Parti'den cevap

Türel'i eleştiren AKP'li başkana İYİ Parti'den cevap
AKP İl Başkanı İbrahim Etem Taş’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Belediye şirketleri çiftliğe döndü” açıklamasına İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın’dan cevap geldi. Ahmet Aydın, Taş'ın geçtiğimiz dönem belediyeden huzur hakkı aldığını hatırlattı.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, geçtiğimiz dönem Menderes Türel Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İbrahim Etem Taş’ın da Belediye şirketinden huzur hakkı aldığını ifade etti.

AKP İl Başkanı İbrahim Etem Taş’ın açıklamasına İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın cevap verdi.

AKP İl Başkanı İbrahim Etem Taş’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Belediye şirketleri çiftliğe döndü” açıklamasına İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, konunun takipçisi olacağını vurgulayan Taş’ın kendisini takip etmesi gerektiğini belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"KENDİSİ DE HUZUR HAKKI ALIYORDU"

“Geçtiğimiz dönem Menderes Türel Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde AKP Kepez İlçe Başkanı olan Taş’ın belediye şirketi olan Antalya Ulaşım A.Ş.’den huzur hakkı aldığını onunla kalmayıp İl Başkan Yardımcısı Rıza Sümer’in de aynı şirketten huzur hakkı aldığını kendisi de biliyor. Ayrıca yine Antalya Ulaşım A.Ş.de bir kısım yöneticilerin, şirkete ait kredi kartlarını yakınlarına vererek şahsi harcamalarında kullandıklarını, bu durum ortaya çıkınca açığı kapatmak için şirkete aylık dönemler halinde 101 adet 2023 yılına kadar vadeli toplam 413 bin Liralık şahsi senet verdiklerini biliyor, hukuki sürecin başlatılma aşamasında olduğunu da takip etmesini tavsiye ediyorum. Biz İYİ Parti olarak Belediye şirketlerinde döndürülen dolapları biliyor ve yeni yönetimin işin içinden çıkma çabasını izliyoruz. Açtırmasınlar kutuyu.”

Başkan Aydın,” Ekdağ A.Ş’de bizden önceki dönemde Yönetim KURULU Başkanı 9 bin 659 Lira maaş alırken, biz bunu 2 bin 500 Liraya düşürdük. 2 milyon 930 bin borçla aldık, 4 ay gibi çok kısa bir sürede 1 milyon 286 bin kasa mevcudu ve 200 bin Lira artışa geçirdik. Yani özetle Sayın Taş’ın dönemindeki” çiftliği” şeffaf ve sürdürülebilir hale getirdik.Ayrıca, Taş’ın iddia ettiği gibi arttırmayıp aksine bütün belediye şirketlerinde ki toplam yönetim kurulu üye sayısını 49 dan 48 e indirdik. “ dedi.

“KENDİ DÖNEMİNİ TAKİP ETMEKTEN ACİZ”

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, “ yerel de AKP’nin ktidar da oldukları 2015-2018 yılları arasında Dubai dahil 18 farklı ülkeye 99 kişiye 60 seyehat düzenlenmiş ve halkın şirketi olan Antepe A.Ş. kasasından bu günkü kur ile toplam 2 milyon 507 bin 765 Lira ödenmiştir. Sayın Taş, kendi dönemini bile takip etmekten aciz olduğunu gözler önüne sermiştir” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar