İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yoğun ilgi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yoğun ilgi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ve vatandaşın derdini dinlemek üzere yurt gezilerine devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Tunceli’de ilk esnaf ziyaretini Pertek ilçesinde yaptı. Bakkal dükkanı işleten bir esnaf “1 salçayı 50 liraya alıyoruz diğer hafta 55 lira oluyor. Utanıyoruz müşteriye yine zam geldi demeye. Bir de zincir marketler işin içine girince iyice battık. Bir su, bir şeker satarsak iyiyiz diyoruz. BAĞKUR’larını bile yatıramıyoruz artık. 1 bakkal dükkanı  bin 150 lira parayı nasıl ödesin Allah aşkına bunun cevabını versinler. Hem çalışanan giderleri, hem dükkanın giderleri, hem evin giderleri hem özel harcamalarımız vallahi de billahi de yetmiyor, kalmıyor para falan.” diye sitem etti.

Hayvancılıkla ilgilenen bir başka vatandaş ise, 300 bin lira borcum var. Süt para etmiyor, eti satamıyoruz, giderim gelirimden daha fazla. İstanbul’a kanal yapılacağına buraya yıllardır bir köprü yapmadılar buraya. Hakkım varsa eğer haram zıkkım olsun. 1 bakkal dükkanı  bin 150 lira parayı nasıl ödesin Allah aşkına bunun cevabını versinler. Hem çalışanın giderleri, hem dükkanın giderleri, hem evin giderleri hem özel harcamalarımız vallahi de billahi de yetmiyor, kalmıyor para falan. 

Tunceli’nin Pertek ilçesi ziyaretinin ardından İYİ Parti lideri Akşener Cemevi ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşla bir araya gelen Akşener, insanların derdini dinledi. “Çözeceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kurban Bayramı’ndan sonra her hafta üç ile gideceğini açıkladı.

İYİ Parti Lideri Akşener, bugünkü Tunceli programı için uçakla Elazığ’a geldi. Akşener, havaalanında partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Akşener'i karşılayanlar arasında, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu da hazır bulundu.

Akşener, Elazığ hakkındaki düşünceleri ve Elazığ’a ne zaman geleceği konusundaki bir soruya şu yanıtı verdi:

“Elazığ’la ilgili kısa değerlendirme zor. Çünkü Elazığ, öyle bir şehrimiz ki pek çok övgüyü, yaşayan insanlar açısından pek çok övgüyü, pek çok sözü hak eden bir şehrimiz. Bugün Elazığ’a gelmedim. Buradan Tunceli’ye geçeceğiz. Doğu Anadolu, ilçeler geziyorum ben biliyorsunuz esnaf dolaşıyorum, köylülerle bir araya geliyorum, çiftçimizle… Elazığ’a da geleceğim. Her hafta üç vilayetimize gideceğiz, bayramdan sonraki fasılda.”

Havaalanı çıkışında basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Akşener, “Elazığ ile kısa bir değerlendirme yapmam zor, Elazığ ile ilgili pek çok övgülü cümle kurmam lazım. Bugün Elazığ’ya gelmedim, Tunceli gezeceğim ama biliyorsunuz ben tüm ülkeyi geziyorum. Esnafla, çiftçiyle bir araya geliyorum” dedi.

İLK DURAK PERTEK KALESİ

İYİ Parti Genel Başkanı Elazığ Havaalanı’ndan Tunceli’de bulunan Pertek Kalesi’ni ziyaret etti. Feribotla kalenin etrafını gezen Akşener, Pertek Kalesi hakkında bilgi aldı

“ÇOCUKLARIMA YEMEK ALAMIYORUM”

Kale ziyaretinin ardından Tunceli’nin Pertek ilçesine gelen Akşener’i çok sayıda vatandaş coşkuyla karşıladı. Hayvancılıkla uğraşan bir vatandaş, “Ben hayvancılık yapıyorum, bizi sanayiciye muhtaç ettiler, gübre oldu 280 lira, yem oldu 160 lira. Bu şartlarla gelsinler kendileri hayvancılık yapsınlar. Ya bize sahip çıkacaklar ya da biz bu işi bırakacağız. Zam geliyordu ama para kazanıyordu, şimdi çocuklarıma yemek alamıyorum” diyerek iktidara sitem etti.

“MERAL AKŞENER’DEN YAMUK ÇIKMAZ”

Tunceli’nin Pertek ilçesinde konuşma yapan Akşener, bir muhtarla arasında geçen diyaloğu paylaştı. Muhtarın kendisine “Millet İttifakı’nı lütfen bozmayın” demesi üzerine Akşener, “Meral Akşener’den yamuk çıkmaz. Sizin adınıza mücadele ediyorum, etmeye de devam edeceğim. Ağaların sinirini çok bozdum biliyorum, bozmaya da devam edeceğim” diye cevap verdiğini belirtti.

AKŞENER'DEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Esnaf ziyaretlerine devam ettiği Tunceli’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Millet İttifakı ortağı CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusu elbette hakkıdır, elbette saygı duyulması gereken bir durum. Ben CHP’nin Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair böyle bir tutumunun olmasını saygıyla karşılarım. Burada bir başka partinin genel başkanı olarak söz söyleme hakkını kendimde bulmam. Dolayısıyla o konuda bir yorum yapmamız son derece ayıp olur" dedi.

"Ben kendimle ilgili konuşabilirim" diyen Akşener şöyle devam etti:

"Türkiye’de cumhurbaşkanlığı adaylığı kesin olan bir kişi var. Cumhur ittifakının adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Aday ilan eden kimdir? Sayın Bahçeli. Şimdi bir şey yapılıyor, düzenli olarak millet ittifakının adayı kimdir konusu çok merak ediliyor. Siz basın mensupları da haklı olarak çok merak ediyorsunuz. O kadar basit bir şey ki, bu. Millet ittifakı kaç kişiden oluşuyor? İki kişiden. Biz 31 Mart’ta CHP ve İYİ Parti ittifak yaptık bunun neticesinde biz İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana’yı kazandık. Bu belediye başkanları kimindi? Elbette CHP’nin Belediye Başkan adaylarıdır. Millet ittifakını kurduğumuz için aynı zamanda millet ittifakının da adaylarıdır.  Tekrar söylüyorum CHP’nin aday gösterdiği bizim de destek gösterdiğimiz kişilerdir. Çok ilginç bir biçimde iki belediye bakanımızın anket şirketleri tarafından düzenli olarak onların isimlerinin sorgulandığını gördük. Sayın Kılıçdaroğlu ve benim de o arada sorulduğumuzu gördük. Bütün bu resmin içinde hepinize çok merak ettiğiniz için ben çıktım bir şey söyledim dedim ki, biz bu ucube sistemden Sayın Erdoğan meselesi değil, bu partili cumhurbaşkanlığı sandalyesine kim oturursa otursun aynı bu gelinen nokta gibi olur.

Biz sisteme karşıyız yani partili cumhurbaşkanlığı sistemine karşıyız. İttifakımızda bu yöndendir. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini ortadan kaldırmanın yolu Cumhurbaşkanlığını kazanmaktır. O nedenle iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yolu cumhurbaşkanlığını kazanmaktır. Bunun yolunda Türkiye’nin önünü tıkayacak bir şahıs olmayacağım dedim.

Biz 24 Haziran’da CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti olarak gittik ama 31 Mart’a sadece CHP ve İYİ Parti olarak gittik. Millet ittifakı nasıl olacak, biliyor muyuz? Hayır. Kimler dahil olacak, biliyor muyuz? Hayır. Sadece bilinen iki parti var 31 Mart’ı başarmışız. 31 Mart önemli bir projedir. İstanbul ve Ankara’nın alınamaz denilen iki şehrin alındığı bir projedir. Şimdi ne var? Millet ittifakı kaç partiden oluşacak, onu biliyor muyuz? Ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak bilmiyorum. Bu telaşı anlayabilmiş değilim ben.

Biz Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nin Genel Başkanları aday mıdır değil midir ben bilmiyorum, sonra Belediye Başkanlarımız aday olacak mı bilmiyoruz.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar