Tunceli CHP Ovacık ilçe Belediyesi işçi maaşlarına zam yaptı!

Tunceli CHP Ovacık ilçe Belediyesi işçi maaşlarına zam yaptı!
Tunceli CHP Ovacık İlçe Belediyesi ile Genel -İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. CHP'li belediyeden işçi maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı.

CHP'li belediyeden işçilere müjde!

Tunceli Genel-İş Sendikası ile CHP'li Ovacık Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Sözcü'ye konuştu.

ac02ac5c-cd5b-4e50-9fef-5745549373bd-16-9-1616565381-880x495.jpg


Sarıgül, "Kadına yönelik şiddetin bir türlü önlenmesi bir yana günbegün attan şiddet ortamında İstanbul Sözleşmesi'nden de maalesef çekilmiş olmamız çok üzüntü verici. Böyle bir ortamda emekçilerimiz ile yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde kadınlarımıza bir nebze olsun destek ve moral için kadını önceleyen bir tutum sergiledik. Bu sebeple 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü izin olarak sözleşmelerine ekledik." açıklamasını yaptı. 

"YÜZDE 25 ZAM"

Başkan Sarıgül, "Ayrıca kadınlarımızın ayın herhangi bir gününü kendi ihtiyaç doğrultusunda izin kullanmalarını da sözleşmelerine ekledik. Ovacık Belediyesi bundan sonra da kadınlarımızın yanında olacak ve her konuda onları desteklemeye devam edecek. Bir diğer önemli durum ise, sözleşme öncesi işçilerimiz ile sohbet edip karşılıklı talepleri alıp hiçbir aracı olmadan anlaşma sağladık. Yaklaşık yüzde 25'lik bir zam oranı ve sosyal haklar ile kadınlarımızı önceleyen bir toplu sözleşme yaptık. Emekçilerimize hayırlı olsun." dedi. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar