Tunç Soyer,cemevleri hakkında müjdeyi verdi!

Tunç Soyer,cemevleri hakkında müjdeyi verdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunu meclis gündemine getirdik” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uluslararası İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri'nde konuştu.  Cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunu meclis gündemine getirdik” ifadelerini kullanan Soyer, alınan kararı sosyal medya hesabından da açıkladı.

“ALEVİ TOPLUMU DA İBADETİNİ YAPTIĞI YER OLARAK CEMEVİNİN TARİFİNİ ÇOKTAN YAPMIŞTIR”

Uluslararası İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri kapsamındaki “Aşkla Semah Dönenler” etkinliğinin açılış konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer; İzmir’de Alevilerin kendi kimliklerini özgürce yaşaması ve gelecek kuşaklara aktarması için kararlı adımlar attıklarını belirtti. Soyer, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay kararlarına rağmen cemevlerinin ibadethane statüsünü alması konusunda halen adım atılmıyor. Cemevlerinin statüsüne dair bir tarif yapmak Alevi toplumunun haricinde hiç kimsenin işi değildir. Alevi toplumu da ibadetini yaptığı yer olarak cemevinin tarifini çoktan yapmıştır” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar