Tüm zamanların en sıcak ayı oldu!

Tüm zamanların en sıcak ayı oldu!
Geride bıraktığımız Temmuz ayı tüm zamanların en sıcak ayı olarak kayda geçti.

Tüm zamanların en sıcak ayı oldu!

National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) geride bıraktığımız Temmuz ayının bugüne kadar kayıt altına alınan en sıcak yıl olduğunu açıkladı. Bu nedenle kutup bölgesinde de rekor buzul erimesi yaşandığı bilgisi yayınlanan raporda yer aldı. 140 yıldır gezegenimizin sıcaklığını kayıt altına alabişliyoruz.

KÜRESEL ISINMA DÜNYA HARİTASINI NASIL DEĞİŞTİRECEK?

Türkiye dahil tüm dünyayı tehdit eden küresel ısınmanın gelecek yıllarda dünya haritasını nasıl değiştireceğini hiç düşündünüz mü? Buzullar eriyor ve maalesef kimse bunu durduramyor. Peki böyle devam ederse nelerle karşılaşacağız?

Bilim dünyası Christian Aid tarafından yayınlanan raporu konuşuyor. Zira söz konusu rapor Küresel Isınma'nın sonuçları ile ilgili oldukça ürkütücü uyarılarda bulunuyor.


Tüm buzulların erimesi durumunda ortalama deniz suyu seviyesi 65 metre kadar yükselecek. Bu da deniz seviyesine yakın kara parçalarının denize karışacağı anlamına geliyor. Rapora göre buzulların erimesinden en radikal şekilde etkilenecek ülkelerden birisi İngiltere. İngiltere'ye bakalım. Erime sonrasına bakın ne hale geliyor? İrlanda Cumhuriyeti ve İngiltere'de kıyı tarafları olduğu gibi su altında kalıyor, adalar küçülüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar