Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkan Yardımcısı Ergün Kılıç: Tüketicinin sorunlarını artık sandık çözer

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkan Yardımcısı Ergün Kılıç: Tüketicinin sorunlarını artık sandık çözer
Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkan Yardımcısı Ergün Kılıç, iktidarın ne tüketiciyi ne de üreticiyi korumadığını belirtti. Çözüm olarak sandığı işaret eden Kılıç, “İktidar yapması gerekenleri ne yazık ki yapmıyor. Vatandaş bizlere ne yapması gerektiğini sorduğunda artık sandığı gösteriyoruz. Çözüm yolu artık sandıktan geçiyor” dedi.

"Tüketicinin sorunlarını artık sandık çözer"

Her şeyin dolara endeksli olduğunu belirten Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkan Yardımcısı Ergün Kılıç, “Her gün mazota zam geliyor bunu neye göre yapıyorlar dövize göre. Bir de üreticinin yaşam maliyetleri üzerine geliyor ve ciddi anlamda gıdada fiyat artışı artıyor. Üretimden tüketime kadar olan zincir ülkemizde sağlıklı şekilde kurulamamış olması da büyük bir sorun. Öyle ki üretici değil komisyoncular fiyat skalasını belirler hale geldi. Bu zinciri organize etmesi gereken iktidar gerekli önlemleri almıyor. Haliyle ne üreticiyi ne de tüketiciyi sevindiren bir fiyatlandırma da oluşmuyor” ifadelerini kullandı.

"ZİNCİR MARKETLER FİYAT BELİRLEME KONUSUNDA..."

Tüketicilerin yerel esnaftan alışveriş yapması ve zincir marketlerin fiyatlandırmasının önüne geçmesi gerektiğine dikkat çeken Kılıç, “Zincir marketler fiyat belirleme konusunda en etkili hale geldi. Tüketiciler olarak zincir marketlerin değil mahalle esnaflarının yanında olmalıyız. Küçük esnafı desteklemeli ve onları ayakta tutmalıyız. Burada yine iktidara iş düşüyor. Zincir marketlerin her yere açılması ve etkili konuma gelmesini engellemeli. Ayrıca mahalle esnafını destekleyecek tedbirler almalı. Böylelikle piyasayı üç beş zincir marketin domine etmesinin önüne geçilir ve rekabet ortamı sağlanır” diye konuştu.

"ÇÖZÜM YOLU ARTIK SANDIKTAN GEÇİYOR"

İktidarın ne tüketiciyi ne de üreticiyi korumadığını ifade eden Kılıç, “İktidar yapması gerekenleri ne yazık ki yapmıyor. Vatandaş bizlere ne yapması gerektiğini sorduğunda artık sandığı gösteriyoruz. İktidarın vatandaşa karşı, üreticiye karşı sorumlulukları var ve maalesef bu sorumlulukları yerine getirip tüketiciyi de üreticiyi de korumuyor. Çözüm yolu artık sandıktan geçiyor” dedi. Anakara/ Halil Yatar

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar