Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar açıkladı: Son 70 yılın en ağır...

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar açıkladı: Son 70 yılın en ağır...
Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, Olay TV’de Evren Aydın’a ekonomik durumun tüketici gözünden çerçevesini çizdi. THD Başkanı Çakar, asgari ücret ve açlık sınırı rakamlarına dikkat çekti.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, ekonomik durumun tüketici gözünden çerçevesini çizdi. THD Başkanı Çakar, asgari ücret ve açlık sınırı rakamlarına dikkat çekti.

Turhan Çakar, Olay TV’de Evren Aydın’a şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye’de uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar sonucu. Yoksulluk ve pandemi ile birleşince patladı. Türkiye son 70 yılın en büyük yoksulluğunu yaşıyor. 10 Milyon işsiz var.

Çalışanların yüzde 40’ı asgari ücretli. Asgari ücret açlık sınırıdır. Bir de açlık sınırı altında çalışanlar vardır. Bir de çoluk çocukları ile toplarsak. Tüm bunları toplarsak bunların açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldığını görürüz.

Türk-İş’in Kasım 2020 tarihli açlık ve yoksulluk sınırını dikkatte aldığımızda; 4 kişilik bir ailenin yeterli beslenmesi için gerekli para 2500 TL’nin üzerinde. Bu rakamın altında para haneye giriyorsa o hanedekiler açlık sınırının altında…

Yoksulluk sınırı 8000 TL. Toplumun yüzde 80’i açlık ve yoksulluk sınırının altında. Bunun 30 milyona yakın kişi açlık sınırının altında. Nüfusun ezici çoğunluğu yeterli ve dengeli beslenemiyor. Dolayısıyla son 70 yılın en ağır yoksulluğu yaşanıyor."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar