TÜGVA’yı Danıştay kararı da durduramadı

TÜGVA’yı Danıştay kararı da durduramadı
Yöneticileri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu gibi isimlerin de yer aldığı TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) mahkeme kararına rağmen okullardan çıkmayacağını ortaya koydu.

Yöneticileri arasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu gibi isimlerin de yer aldığı TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) mahkeme kararına rağmen okullardan çıkmayacağını ortaya koydu.

DANIŞTAY KARARI VAR

Milli Eğitim Bakanlığı'yla 3 yıl önce yaptığı protokolle resmi okullarda, ‘Öğrenci Kulüpleri' ve ‘Değerler Eğitimi adı altında öğrencilere eğitim veren TÜGVA'ya tanınan ayrıcalığın kaldırılması için Eğitim-Sen, dava açmıştı. Danıştay'da, ‘imam hatipler hariç' vakfın tüm okullara girişinin önünü kapatan bir karara imza atarak, yürütmeyi durdurmuştu.

KARARI TANIMIYORLAR

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; Danıştay'ın bu kararına rağmen TÜGVA'nın yeniden harekete geçtiği ortaya çıktı. İstanbul başta olmak üzere bir çok il ve ilçede ortaokul öğrencilere eğitim vermek için şimdi de, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile 3 yıl önce imzalanan ancak Danıştay'ın, ‘yürütmeyi durdurma kararı' verdiği protokolü ilgi tutarak, Medeniyet ve Değerler Kulübü adıyla okulların kapısı açılmak isteniyor.

İSTANBUL'DA BAŞVURDULAR

İstanbul’daki Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmi dilekçeyle başvuran TÜGVA, “Türkiye Gençlik Vakfı Ortaokul Koordinatörlüğü olarak, çocukların gençliğe ilk adımlarını attığı yaşlar olan ortaokul dönemindeki gençlerimiz için onların kişisel, ahlaki ve sanat gelişimine destek olmak için vakfımızca, ‘Medeniyet ve Değerler Kulübünü' hayata geçirdik.” dedi.

DANIŞMAN DA İSTEDİLER

MEB ile TÜGVA tarafından ortaokullarda bu kulüple; kitap tahlilleri, kaligrafi, etkili iletişim, sportif faaliyet, akıl oyunları, hafıza teknikleri, önemli şahsiyetleri tanıma gibi bir çok alanda gençlerin eğitimine destek olmaya yönelik etkinlikler yapılacağını da bildirdi. Medeniyet ve Değerler Kulübü etkinliklerini okullarda gerçekleştirebilmek için de Maltepe MEM'nden her okulda bir danışman hoca da talep ettiler.

“YASAYA AYKIRI, ŞİKAYET EDECEĞİZ”

Eğitim-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Özer Tuncer, “Sendikamızın dava açtı. TÜGVA gibi dernek, vakıf ve cemaatlerin okullarda kulüp, etkinlik gibi adlarla faaliyet yapmasını Danıştay uygun bulmayarak, yürütmeyi durdurdu. Danıştay'ın bu kararına rağmen şimdi okullara gönderilen bir resmi yazıyla bu işbirliğinin devam ettiğini gördük. Üstelik de, bu kez her okulun bir de danışman hoca görevlendirmesi istenilmiş. Eğitim, kamusal bir hizmet olduğu gibi kamusal alanda, kamu görevlileriyle sürdürülmek zorundadır. Siyasi iktidara yakın, cemaat, dernek, dini yapı gibi oluşumlara, devlet bu görevini devredemez. 23 Aralık Çarşamba günü Maltepe MEM önünde bir eylem yapacağız. Sonra da, yasaya aykırı uygulamanın sonlandırılması için Milli Eğitim'e şikayet dilekçesi vereceğiz” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar