TÜGVA'nın A Takımının da İBB'de çalıştığı ortaya çıktı

TÜGVA'nın A Takımının da İBB'de çalıştığı ortaya çıktı
Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) 12 kişilik yönetim kurulundan başkan dahil dört üyenin 31 Mart 2019'daki yerel seçime kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalıştığı ve seçimden sonra istifa ettiği iddia edildi.

TÜGVA'nın önceki başkanı da İBB kadrosundaymış. Yöneticilerin İBB'deyken TÜGVA faaliyeti yürüttükleri anlaşılıyor.

HalkTV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, İBB'nin verilerine göre TÜGVA'nın Genel Başkanı Enes Eminoğlu, 24 Kasım 2015'te belediyeye bağlı KİPTAŞ'ta işe başladı. Birimde dört yıl çalışan Eminoğlu, 7 Ocak 2019'da 'Genel Projeler Danışmanı' sıfatıyla İmar Müdürlüğü'ne geçti. Eminoğlu, 11 Nisan 2019'da İBB'den ayrıldı.

TÜGVA'nın Ortaokul Koordinatörü Fatih Yüksel, 22 Ağustos 2012'de İÇTAŞ A.Ş.'ye girdi. Yüksel, başkanından bir gün sonra, 12 Nisan 2019'da istifa etti.  Eğitim Koordinatörü ve Mütevelli Heyeti üyesi Faruk Duruş ise 13 Eylül 2011'de işe girdi. İGDAŞ'ta çalışan Duruş, 14 Nisan 2019'da ayrıldı.

Kültür Sanat Koordinatörü Mustafa Yiğit ise BİMTAŞ ve KİPTAŞ'ta mimarlık yaptı. Bu arada, TÜGVA'nın önceki başkanı ve şu an Mütevelli Heyeti üyesi olan İsmail Selamet, 18 Ağustos 2014'te İBB'de işe girdi. Selamet, 31 Ocak 2019'da ayrıldı.

İKİ KİŞİ DOĞRULADI

Bu arada TÜGVA'ya ait olduğu iddia edilen 'Polis Özel Harekat' başlıklı dökümanda, referans olunacaklar listesinde adı geçen iki kişiyi aradım. A.U., kimlik ve eğitim bilgilerini doğruladıktan sonra dört yıl önce PÖH'e başvurduğunu, sınavı geçemediği için polis olamadığını söyledi. TÜGVA ile nasıl bir bağlantısı olduğuna ilişkin A.U., "Üye değilim. Ancak TÜGVA ile yakından çalıştım. Vakfa yardımcı oldum. Vakfın referans olduğunu biliyorum. Ama sınavı geçemedim" dedi.

A.D. ise mülakata girmediği için polis olmadığını belirtti. A.D., TÜGVA'ya gönül verenlerden olduğunu, referans talebinin bulunmadığını, onlardan da bir teklif gelmediğini söyledi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar