TÜGVA'dan 'iskelede kına' açıklaması

TÜGVA'dan 'iskelede kına' açıklaması
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İBB'den kiraladığı Büyükada İskelesi'nde kına organizasyonları düzenlenmesinin ortaya çıkması üzerine açıklama yaptı.

TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada İskelesi'nin üst katı mahkeme kararıyla İBB'ye geçmiş, ancak tahliye işlemleri için binaya gelen İBB ekipleri polisler tarafından engellenmişti. İBB Sözcüsü Murat Ongun, bu olaylar üzerine önceki gün Twitter’dan, iskelenin ticari amaçla kullanıldığını ve üçüncü şahıslara kiralandığını ortaya koyan fotoğraflar paylaştı.

Ongun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İşte TÜGVA isimli vakfın Büyükada İskelesi’ni 3. şahıslara vererek yaptığı organizasyonlar. “Büyükada’da şuurlu gençlik yetiştiriyoruz” diyen vakıf iskeleyi kar amaçlı ticari alana çevirmiştir. İBB’yi engelleyen kamu yetkililerinin dikkatine ve kamuoyunun vicdanına sunarız."

ongun-001.jpg

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Üçüncü şahıslara kiraladığınız diye paylaştığınız fotoğraflar 2016 yılına ait, TÜGVA o alanı 2018’de kiraladı. Danışmanlarınıza bir sorsaydınız” ifadelerini kullandı.

Ancak Ongun’un paylaştığı fotoğraflardan birinde kına organizasyonuna katılan bazı kişilerin cerrahi maske taktığı görülüyor.

tugva1.jpg

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da bu duruma dikkat çekerek Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Hakkaten hem çok sevimli hem de çok öngörülüler:) Öylesine bir öngörü ki; 2020 yılında pandemi olacağını öngörüp 2016 yılında maske kullanmaya başlatacak kadar:)) Görünen o ki başkanı da kandırmışlar:) Siz kendi kendinizi kandırmaya devam edin halk kanmıyor yalanlarınıza…"

"NASIL OLDUĞUNU BİLMİYORUZ..."

TÜGVA'dan yapılan son açıklamada ise kına organizasyonlarının yapıldığı doğrulanarak, ‘bilmiyorduk' savunması yapıldı.

TÜGVA İstanbul İl Temsilciliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu organizasyonlar ile vakfımızın hiçbir alakası olmadığı gibi herhangi bir firmayla ticari bir anlaşmada söz konusu değildir. Organizasyonlar biri TÜGVA'nın kira sözleşme tarihi olan 2018'den önce 2016'da yapılmıştır. İkinci organizasyon hakkında ise nasıl ve ne zaman gerçekleştiğine dair hiçbir bilgimiz olmadığı gibi ilgimiz de yoktur. Bunlar habersizce kapı kilidimizi değiştirip eşyalarımızı gasp eden kumpasçıların düzenlediği oyundur."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar