TÜGVA'da 'kişisel veri' skandalı! Öğrencilere imzalatılan sözleşmede ortaya çıktı

TÜGVA'da 'kişisel veri' skandalı! Öğrencilere imzalatılan sözleşmede ortaya çıktı
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yurtlarında kalan öğrencilere imzalatılan sözleşmede kişisel verilerin sponsorlarla paylaşılabileceğinin yazdığı ortaya çıktı.

Bilal Erdoğan’ın kurucularından olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) yurtlarında kalan öğrencilere imzalattığı sözleşmede, öğrencilerin kişisel verilerin sponsorlarla paylaşılabileceği yazıyor. Sözleşmede, kişisel verilerinin nasıl kullanıldığı ile ilgili bilgi istemesi halinde öğrencilerden ücret talep edilebileceği belirtiliyor.

ANKA'dan Tamer Arda Erşin'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’nın yurtlarında kalmak isteyen öğrencilere imzalatılan sözleşmede ise dikkat çekici detaylar yer aldı. Sözleşmede, öğrencilerden toplanan kişisel verilerin sponsorlarla paylaşılabileceği, “Sponsorlara raporlama yapabilmek” ifadesiyle anlatılıyor.

Sözleşmede, TÜGVA’nın öğrencilerin bilgilerini şu amaçlarla da kullanabileceği yazıyor:

“Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi vermek. Vakfın tanıtımı ve eğitim amacıyla vakfa davetinizi yapmak. Vakıf faaliyetlerini duyurabilmek. Vakfın faaliyetleri çerçevesinde konaklamanızı ve emniyetinizi sağlamak. Sosyal medyada öğrenci hikâyelerini paylaşmak.

Bilimsel araştırmalar, tez çalışmaları gibi alanlarda isteğe bağlı yardımda bulunabilmeniz amacıyla tarafınıza yönlendirmede bulunmak. Yasal yükümlülüklerin ve idari yetkili kurumların taleplerinin yerine getirilmesi amaçlı kayıtları tutmak. Sizleri yeterlilik ve güvenlik açısından değerlendirebilmek. TÜGVA’nın toplum üzerinde yaratmış olduğu sosyal etkiyi ölçebilmek.”

Sözleşmede, öğrencilerin TÜGVA’nın topladığı kişisel verileriyle ilgili sorularına yanıt verilirken ek maliyet doğması halinde bunun öğrenciden istenebileceği ise şöyle açıklanıyor:

“6698 sayılı Kanun kapsamında bizimle iletişime geçmek, geri bildirimde bulunmak, kanun kapsamında sayılı haklarınızı kullanmak ya da sorularınızı yöneltmek isterseniz, www.tugva.org/KVKKbaşvuruformu linkinden başvuru formunu doldurarak, işbu formda belirtilen usullerde vakfımıza başvurabilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak başvurularınız sonuçlandırılacaktır; ancak ayrıca bir maliyet doğması halinde Vakıf’ın Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edebilme hakkı saklıdır."

TÜGVA GÜNDEMDE

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından kullanılan Büyükada İskelesi’nin üst katı mahkeme kararıyla İBB’ye geçmiş, ancak tahliye işlemleri için binaya gelen İBB ekipleri polisler tarafından engellenmişti.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, bu olaylar üzerine önceki gün Twitter’dan, iskelenin ticari amaçla kullanıldığını ve üçüncü şahıslara kiralandığını dairfotoğraflar paylaştı.

Ongun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İşte TÜGVA isimli vakfın Büyükada İskelesi’ni 3. şahıslara vererek yaptığı organizasyonlar. “Büyükada’da şuurlu gençlik yetiştiriyoruz” diyen vakıf iskeleyi kar amaçlı ticari alana çevirmiştir. İBB’yi engelleyen kamu yetkililerinin dikkatine ve kamuoyunun vicdanına sunarız.”

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Üçüncü şahıslara kiraladığınız diye paylaştığınız fotoğraflar 2016 yılına ait, TÜGVA o alanı 2018’de kiraladı. Danışmanlarınıza bir sorsaydınız” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, Twitter hesabından şunları yazmıştı:

"İstanbul’da kamuya ait mülkleri haksız şekilde işgal eden herkesle mücadele edeceğiz. İstanbulluların hakkını, bir avuç insana yedirmeyeceğiz. 16 milyon İstanbulludan daha güçlü kimse yoktur."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar