Trump'tan yaptırım açıklaması: "Kaldırılması talimatını verdim"

Trump'tan yaptırım açıklaması: "Kaldırılması talimatını verdim"
ABD Başkanı Trump, Türkiye ile Rusya arasında Suriye konusunda varılan mutabakatın ardından açıklamada bulundu. Trump, "Türkiye'ye yapılan yaptırımların kaldırılması talimatını verdim" dedi.

Türkiye ile Rusya arasındaki Suriye mutabakatının ardından basın açıklaması yapan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması talimatı verdiğini açıkladı.

Trump, "Türkiye hükümeti sabah saatlerinde Suriye'deki operasyonlarını durdurduğunu bize bildirdi. Biz de yaptırımları kaldıracağız" dedi.

YPG/PKK'ya desteğin devam edeceğini de belirten ABD Başkanı "Bırakalım başka biri bizim yerimize savaşsın. Türkiye ile yaptığımız anlaşma sayesinde birçok hayat kurtuldu. Kaçan IŞİD’lilerin birçoğu yeniden yakalandı. Suriye’de çok az askerimiz kalacak. PYD'ye IŞİD konusunda yardıma devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Trump'ın açıklamaları şöyle:

"Biz çok az sayıda Amerikan askerinin bölgede kalacağı kanaatindeyiz. Petrol güven altında olacak. Ne yapacağımıza gelecekte karar vereceğiz. Çok daha barışçıl alan istiyoruz Türkiye ile arasında. Bu bölgede yıllar içinde binlerce kişi öldürüldü. Yıllardır biz güçlü bir alan arıyoruz. Suriye ve tüm Kürtler yüzyıllardır savaşıyorlar. Biz onlara harika bir şekilde hizmet verdik. Ve şimdi çıkıyoruz. Artık zamanı geldi. Dolayısıyla artık çıkma zamanı geldi. Neredeyse 10 yıl kalındı o bölgede. Bu uzun dönemde kanlı topraklarda, tozda başkaları mücadele etsin. Pence'e, Pompeo'ya teşekkür etmek istiyorum. Olbrein'e de teşekkür ediyorum. Amerikan heyeti YPG'nin güvenli bir biçimde bölgeden çıkmasına yol açan karara vardı.

Türkiye ile yaptığımız müzakereler sonucunda pek çok kişinin hayatı kurtuldu. General Mazlum'la görüştüm. Harika biri. Amerika'nın yaptıkları için çok teşekkür etti. Sanıyorum daha fazla minnettar olamazdı. Bana 'IŞİD şu anda çok sıkıştı, gözaltı birimleri güçlü bir şekilde korunuyor' Harika bir konuşma yaptık kendisiyle. Ben de memnuniyetimi belirttim. Pek çok YGP'linin hayatını kurtardık biz. Savaş muhtemelen uzun sürmeyecekti ve pek de iyi olmayacaktı.

Amerika güçleri IŞİD'ı yendi.Suriye demokratik güçlerine teşekkür ediyoruz. Şimdi Türkiye, Suriye ve bölgede bulunan diğer güçlerin birlikte çalışması gerekiyor. IŞİD'ın artık toprak kazanmaması gerekiyor. Kesinlikle iyi bir iş çıkardık. Bir başka askeri müdahaleyi önledik. Bu askeri müdahale felaketle sonuçlanabilirdi. Binlerce kişi öldürebilirdi. Son yönetim Esad'ın gitmesi gerektiğini söyledi. Bu sonucu kolaylıkla yapabilirlerdi. 8 trilyon dolar harcadık Ortadoğu'daki savaşlara. Hiçbir zaman aslında bu savaşları kazanmak istemiyorduk. Pek çok kişi hayatını kaybetti. Genç erkekler, kadınlar yaralandılar. Ortadoğu artık daha az güven içinde bir yer. Bu çatışmalar başlamadan önce daha iyi bir yerdi."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar