Trump'tan skandal açıklama: "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa..."

Trump'tan skandal açıklama: "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa..."
ABD Başkanı Trump Türkiye konusundaki skandal açıklamasında, "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Barış Pınarı Harekatı’na verilen ara ile ilgili skandal bir açıklama yaptı. Trump açıklamasında Türkiye'yi bir kez daha tehdit etti. Trump, "Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız” şeklinde konuştu.

Trump, Beyaz Saray'da Bakanlar Konseyi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada Suriye'de ateşkesin devam ettiğini ifade etti.

Ufak çatışmalar olsa da bunların sayısının çok az olduğunu dile getiren Trump, Türkiye ile anlaşma kapsamında bölgeden Kürtlerin çıktığını ve bunun 'akıllıca bir adım' olduğunu ifade etti.

"Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız" belirttem Trump, "Suriye'de küçük sayıda bir askeri varlığımız kalmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Trump ayrıca "Kürtlere 400 yıl boyunca onları korumak için bölgede kalacağız diye bir söz vermedik. ABD askerlerini o bölgeden çekmekle akıllıca davrandık" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar