Trump'tan İsrail talimatı

Trump'tan İsrail talimatı
The Wall Street Journal'in haberine göre, geçmişte ABD Avrupa Komutanlığı görev alanında yer alan İsrail, İran'a karşı iş birliğini teşvik etmek amacıyla Orta Doğu ülkeleriyle birlikte Merkez Komutanlığı çatısı altına alınacak.

Trump'tan İran'a karşı İsrail talimatı

ABD'li The Wall Street Journal gazetesi, Başkan Donald Trump'ın, geçmişte ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM) görev alanında yer alan İsrail'in, İran'a karşı iş birliğini teşvik amacıyla artık Orta Doğu ülkeleriyle birlikte Merkez Komutanlığı (CENTCOM) çatısı altında yer alması konusunda değişiklik talimatı verdiğini açıkladı.

SON ADIM

Gazetede Michael Gordon ve Gordon Lubold imzası taşıyan haberde, alınan kararın Trump yönetiminin yeni seçilen başkan Joe Biden yönetiminin Orta Doğu ajandasını hazırlamak için attığı son adım olduğu ifade edildi.

GENİŞLETME TALİMATI

Haberde ismi açıklanmayan ABD'li yetkiliye göre, Trump, İsrail yanlısı grupların da Orta Doğu'da İran karşıtı iş birliğini geliştirmek için uzun süredir desteklediği şekilde ABD'nin Orta Doğu'daki askeri yapılanmasının İsrail'i de kapsayacak biçimde genişletilmesi talimatı verdi.

BİDEN'DAN YANIT GELMEDİ

Bu şekilde CENTCOM'un görev alanına Arap ülkeleriyle birlikte İsrail'in de girdiği ifade edilen haberde, Biden yönetimine devredilecek yeni yapılanmayla ilgili henüz kamuya bir açıklama yapılmadığı, Biden tarafından ise sorulara yanıt gelmediği kaydedildi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar